Matkaos på Ica efter Tinas program i TV4

1 av 6 | Foto: ARKIV
PINGPONG-KOCK Tina började i ”Nyhetsmorgon”, rekryterades av SVT och återvände sedan till TV4.
TV

Mat-Tinas citronglass skapade kaos i mat­butiken.

Ingredienserna i ”Tinas sommarkök” tog slut på bara några timmar.

– Vi blev lite oroliga och frågade TV4 om de skulle kunna ge oss recepten i förväg, säger Peter­ ­Danielsson, butikschef på Ica Maxi i Köping.

Foto: Foto: STEFAN MATTSSON
Tina Nordström pajade korsbandet innan bröllopet.

I förra veckans premiäravsnitt av ”Tinas sommarkök” i TV4 åkte Tina Nordström till Järvsö och lagade hemgjord citronglass med Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Lemoncurd gick åt

Ica Maxi i Köping fick ­direkt smaka på ”Tina-­effekten”. Ingredienserna i glassen tog slut på bara några timmar.

– Alla ville ha lemoncurd och kondenserad mjölk. Det där är jättesmå artiklar som nästan inte går åt alls i vanliga fall. Dagen efter programmet var de slut och hyllorna gapade tomma, säger Peter Danielsson, ­butikschef.

Vill ha recept i tid

Butiken lyckades få fram fler varor och klarade med nöd och näppe att möta ­efterfrågan under resten av veckan. Nu har man kontaktat TV4 och bett om hjälp för att hinna bunkra upp i tid.

– Vi blev lite oroliga av den extrema genomslags­kraften och frågade TV4 om de skulle kunna ge oss recepten i förväg. De ­svarade att de kunde släppa­ recepten några timmar­ ­före programmet. Nu får vi vara på hugget och försöka fixa hem grejer snabbt, ­säger Peter Danielsson.

Nöjesbladet har sökt ­Tina Nordström för en kommentar.

Tina Nordström har tidigare skapat kaos när hon skulle laga mat på Sweden Rock. Hennes gris tvingades då ha vaktskydd för att inte ätas upp av de hungriga hårdrockarna.