Dan Corneliusson klar för Mästarna

1 av 12
Mats Näslund.
TV

Målsprutan Dan Corneliusson är klar för “Mästarnas mästare".

Fotbollslegendaren ska nu vända trivselvikt till muskelmassa.

– De sista tio åren har det gått nedför, säger han.

IFK Göteborgs målskytt Dan Corneliusson är klar för nästa säsong av “Mästarnas mästare” i SVT. Som en viktigt profil i det IFK Göteborg som vann UEFA-cupen 1982 har han en plats i alla Göteborgares hjärtan. I dag bor han kvar i staden och har nyligen börjat träna sitt gamla fotbollslag ute på ön Hönö. När samtalet kom trodde han inte sina öron.

– Det är otroligt hedrande. Bara att bli tillfrågad i ett sådant här sammanhang är så stort. Jag har alltid tyckt mycket om det här programmet, säger han.

Gjort tveksamma saker

Det Dan Corneliusson ser mest fram emot är att få lära känna de andra idrottarna. Att sitta ner och diskutera även de svåra stunderna i livet.

– Jag, jag kan inte hymla med att jag gjort tveksamma saker i mitt liv. Men det jag gjort står jag för, och det är inget jag kommer att älta. Men det är väl inte bara elände man ställt till med, utan några bra saker också. Mer avslöjar jag inte, du får titta på programmet.

Tränar stenhårt

Nu ska Corneliusson träna stenhårt för att vända en något nedåtgående trend de senaste åren.

– Jag är ju 50 år gammal nu, och de sista tio åren har det gått snabbt. Nu har jag börjat träna hårt så att jag är i form till starten. Jag har en månad på mig.

Vilken nytta kommer du ha av ditt målsinne?

– Beror helt på grenarna, men alla som är här och har tävlat på elitnivå har ju den där instinkten på något sätt.

Andra namn som är klara för programmet är löparen Malin Ewerlöf Krepp, simhopparen Anna Lindberg, skidskyttarna Helena Ekholm och Magdalena Forsberg, simmaren Anna-Karin Kammerling, bordtennisspelaren Mikael "Äpplet" Appelgren och cyklisten Bernt Johansson.

BILDEXTRA: De är klara för ”Mästarnas mästare”