TV4 försvarar Laila Bagges insats i ”Nyhetsmorgon”

Foto: TV4
Laila Bagge Wahlgren kastade sig i går ut i det okända – som programledare för ”Nyhetsmorgon”. ”Nästa gång vill jag få in rätt flyt”, säger hon om upplevelsen. Här gör hon smoothie med konditorn Elisabeth Johansson i gårdagens program.
TV

TV4 slår tillbaka mot Laila Bagge-kritiken.

Producenten  menar att Bagge skötte sig bra i ”Nyhetsmorgon”.

– För en debutant gjorde hon ett superjobb.

I lördagens ”Nyhetsmorgon” i TV4 debuterade Laila Bagge som programledare. Kritiken efter sändningen handlade om felsägningar, nervositet och direkta faktafel.

Marit Danielsson är exekutiv producent för ”Nyhetsmorgon” och menar att kritiken är överdriven.

– Jag är övertygad om att tittarna har överseende med lite premiärnerver. Jag tycker att Laila har gjort sin premiär med den äran.

Fel om OS-guld

Bland annat hävdade Bagge att simmerskan Sarah Sjöström vunnit OS-guld, när hon inte ens simmat finalen. Förberedelserna inför programmen är enligt Danielsson till viss del individuella beroende på vem som är programledare, precis som nivån av nerver.

– De får coachning från redaktionen och så klart stöd i de fall som behövs. Vissa är mer nervösa än andra.

På lördag kommer Bagge göra ett nytt försök i tv-soffan.

– På somrarna kan vi testa nya namn, det är inte lika nyhetstungt. Nu har Laila en chans att skräddarsy nästa program utifrån de erfarenheter hon fick och bygga på det hon trivdes med.

Räcker det med att vara känd för att leda ”Nyhetsmorgon”?

– Jag har inget svar på den frågan, men glöm inte att det också kommit in många positiva reaktioner. Nu har hon gjort sitt första program och jag ser väldigt mycket fram emot nästa.