Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / TV

Kajsa Bergqvists frågekrav på TV3

Patrik Sjöberg fick inte prata om flickvännen Kristina

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

"Trodde inte det skulle bli så stor uppmärksamhet"

Kajsa Bergqvist om förhållande med flickvännen

Kajsa Bergqvists krav var att kunna bryta inspelningen om frågorna inte passade.
När Patrik Sjöberg ställer frågor om hennes partner Kristina i TV3:s ”Patrik möter” kastar Kajsa in handduken.
– Det var bara för henne att säga "det här får inte vara med", säger Sjöberg till Aftonbladet.

Kajsa Bergqvist.   Kajsa Bergqvist.

I TV3:s "Patrik möter", där Patrik Sjöberg, 47, intervjuar den förra höjdhopparstjärnan Kajsa Bergqvist, 35, ställer han frågor om hur Kajsa och flickvännen Kristina hanterat uppmärksamheten efter att hon kom ut som bisexuell. Bergqvist menar att det har varit särskilt svårt för Kristina eftersom hon inte är känd.
– Ja, det har varit svårt. Att vänja sig vid det, säger Kajsa Bergqvist i programmet.

Ställde fel fråga

Hon vägrar dock svara på frågor om hur hennes familj hanterat avslöjandet. Kajsa Bergqvist är även sparsam med detaljer om sitt liv med Kristina.
Patrik Sjöberg förklarar att hennes krav för att ställa upp var att kunna bryta inspelningen och säga "det här får inte vara med", ifall frågorna inte passade henne.
Det gjorde hon.
– Hon ville inte prata om tredje person, sin partner, eller hur personer i hennes närhet uppfattat situationen. Jag ställde några frågor som inte kom med. Men jag var nog klumpig och ställde frågan på fel sätt, säger Patrik Sjöberg till Aftonbladet.

”Inte så jävla lätt”

I programmet berättar dock Kajsa Bergqvist hur hon och Kristina hade bestämt sig för att resa till Thailand i december 2011, för att undvika publiciteten när de skulle avslöja sin kärlek i tidningen QX.
– Vi var inte i Sverige när det här slogs upp. Vi hade trott att det skulle plockas upp i andra medier på något sätt. Men jag hade inte trott att det skulle bli så stor uppmärksamhet som det blev. Och det var bra att vi inte var i Sverige just då, säger hon.
Patrik Sjöberg har stor förståelse för att paret flydde till utlandet när nyheten var som hetast.
– Är man tillsammans med någon som inte är van med media måste man skydda den personen. Det är inte så jävla lätt att hantera sådana situationer.

 

”Patrik Möter” sänds ikväll klockan 21:00 på TV3

”Vi är jättekära”

Ex-maken Måns Herngren.   Ex-maken Måns Herngren.

Efter skilsmässan från regissören Måns Herngren, 46, valde den forna höjd­hopperskan Kajsa Bergqvist att i december 2011 tala ut i tidningen QX och berätta om sitt nya förhållande med flickvännen Kristina och valet att ”komma ut” som ­bisexuell.

– Jag är jätteglad att jag och Kristina har träffat varandra och vi är jättekära och har ett fantastiskt ­förhållande, sa Kajsa till ­tidningen.

– Lika lesbisk som jag känner mig i dag, lika heterosexuell kände jag mig när jag var ihop med Måns. Men när jag blir gammal och jag ser till­baka på mitt liv så kanske man kan se att jag är bisexuell, fortsatte hon.

Se & Hör var först att ­publicera nyheten om att Kajsa Bergqvist träffat en ny kärlek. Då handlade det dock ännu om obekräftade uppgifter.

Publiceringen ledde till att Bergqvist vände sig till tidningen QX för att tala ut.

– Att hetsa fram en nyhet, det tycker inte jag är schyst, berättade Bergqvist i SVT:s ”Kobra” i mars.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet