Hollywoodfrun Gunilla: ’Pappa hade en deal med Jesus’

Gunilla Persson, 53, tacksam: Han ordnade så att jag fick ett barn

1 av 7 | Foto: Stefan Jerrevång
”VI LEVER SOM I EN DRÖM” Gunilla Persson är klädd i en rosa prinsessbakelseklänning när hon träffar Nöjesbladet. Och hennes och dottern Erikas kändisskap är efterlängtat. ”Det här en dream come true”, säger hon.
TV

Hon var livrädd för att inte bli mamma.

Och tackar sin pappa för att hon fick dottern Erika.

– Pappa ordnade en deal med Jesus, säger Hollywoodfrun Gunilla Persson, 53.

Hon bad till Gud hela tiden, för hennes barnlängtan var så stark.

Några år innan Gunilla Perssons dotter Erika, 10, föddes gick hennes pappa bort i cancer 1998.

Hennes övertygelse är att hon har pappa, Nils Erik Persson, att tacka för att hon fick en dotter.

– Han blev sjuk och gick bort på ett år. Jag brukar säga att det var pappa som ordnade en deal med Jesus och såg till att jag fick Erika. Han visste hur mycket jag behövde ett barn, jag var ju 40 plus, så han ordnade med Gud att jag fick ett barn, säger Gunilla.

”Grät floder av tårar”

Hon är också övertygad om att hon kommer träffa sin pappa igen.

– Vi saknar honom jättemycket och det var jobbigt, men vi vet ju att han finns på andra sidan. Det är en stor tröst att vi vet att vi kommer att ses igen, och det är skönt att veta att döden inte är ett definitivt farväl. Pappa och jag hade den bästa relationen man någonsin kan ha, vi beundrade varandra. Han levde för mig och mamma.

Hollywoodfrun Gunilla Persson sitter i en soffa i tornrummet på ett hotell i centrala Stockholm, iklädd en rosa prinsessbakelseklänning.

I tv-rutan är hennes verbala förmåga i klass med den forna Hollywoodfrun Anna Anka.

Därför blir det extra speciellt när Gunilla bara är tyst.

Ögonen tåras, hon ler om vartannat för att komma på andra tankar. Vi har precis pratat om vanvården i äldrevården, och att hon hälsat på sin moster i uppväxtstaden Norrköping.

– Jag grät floder av tårar, det var så fruktansvärt. Misshandel av människor, speciellt barn eller gamla på ålderdomshemmen som ligger där övergivna utan besök … jag bryter ihop totalt.

”Alla känner igen mig”

Hon är tyst en stund, och blinkar bort tårarna.

– Jag kan inte se folk som blir illa behandlade. Jag skulle vilja vara som Nancy Grace, gå på orättvisor och förändra samhället och göra världen bättre.

Hennes ansiktsuttryck skiljer sig en del från det mer sammanbitna i fredags, då hon och dottern Erika tvingades lämna ett exklusivt hotell i Stockholm, efter ett storbråk med personalen.

I går, när Nöjesbladet träffade Gunilla igen, gav hon ett mer harmoniskt intryck.

– Jag och Erika lever som i en dröm. Det känns surrealistiskt här. När vi går ut på stan får vi en hel svärm runt oss, Erika älskar den här uppmärksamheten. Jag visste inte hur fruktansvärt känd jag är, att alla känner igen mig, säger Gunilla Persson.

Gunillas vecka i Sverige: utkastad från lyxhotell och dejt på ett slott

Gästade Filip & Fredriks ”Breaking news” i torsdags, där hon avslöjade att hon haft en flirt med furst Albert II av Monaco.

Gästade Aftonbladets succétalkshow ”Schulman show” i fredags, ett avsnitt som sänds senare i oktober.

Blev enligt hennes egen utsaga utsläng från lyx­hotellet Hotel Diplomat, då hennes dotter kräkts på hotellrummen vilket ledde till att Gunilla bråkade med personalen.

Dejtade på ett slott i lördags.

Åkte till uppväxtstaden Norrköping för att hälsa på sin moster, samt för att städa ur en övernattningslägenhet som hon ska sälja.