”Folk är nakna till höger och vänster”

’Fråga Olle’-Malin om sexinviter, att stängas in med swingers – och värsta rädslan på jobbet

1 av 4
Malin Gramer
TV

Mannens ögon och mun tejpades för, och han hade bara ett litet andningshål vid näsan.

Malin Gramer fruktade för en mans liv under inspelningen av ”Fråga Olle-dokumentären”.

– Om något går fel kan han dö, vad i hela friden gör vi då?

Hon kan ha Sveriges snuskigaste programledarjobb.

Därför är det oundvikligt att inte prata olika typer av sexuella fetischer, böjelser och subkulturer med Malin Gramer, 34.

– Vi belyser det så att folk vågar stå för vilka de är och vad de gillar. Dokumentärerna får inte bli lytes­komik, utan vi vill visa att det här finns. Det är roligt att få bli omskakad och göra grejer som jag aldrig hade gjort annars, säger hon.

Gjorde barn-tv

Hennes tv-karriär började med att hon charmade barnen under fyra år i TV4:s barnprogram ”Lattjo lajban”. För att sedan bli tv- reporter i ”Fråga Olle-dokumentären”, till att nu under hösten programleda studio­programmet ”Fråga Olle”.

I dokumentärerna har hon bland annat ”fått napp” när hon följde prostituerade i Amsterdam, varit instängd på en båt med hundra­tals swingers i Karibien och uppmuntrats bli en sexdocka i Holland.

Domina, en kvinna som driver ett BDSM Bed & breakfast, sprang mitt under intervjun och hämtade en lösvagina som hon ville sätta på mig. Jag fick lite astmakänningar, säger Malin.

Samma dominanta Domina, som gör sina gäster till slavar, fick tv-teamet bevittna när hon hängde upp en man i nacken, virade in honom i cellofan och tejpade för hans ögon och mun. Hon lämnade bara ett litet andningshål vid näsan.

– Det var läskigt och obehagligt. Om något går fel då kan han dö, och då står vi där och vad i hela friden gör vi då? säger Malin Gramer.

”Läskig känsla”

Det har också hänt att Kanal 5 inte har kunnat sända vissa reportage.

– Vi var hemma hos en man som inte mådde alls bra psykiskt. Där blev jag faktiskt rädd. Det var en läskig känsla.

Trots det känner hon sig bekväm på de mest udda inspelningarna.

– Jag var på ett kryssningsfartyg med 400 swingers, mitt ute i Karibien. Folk springer runt nakna och sätter på varandra till höger och vänster. Du anar inte, jag får erbjudanden hela tiden … Folk försöker ofta pracka på mig deras fetisch.

Att Malins jobb kan anses vara kontroversiellt har hennes mamma fått uppleva.

”Mamma blev ledsen”

– Det finns människor i hennes omgivning som pratat om mitt jobb, som gjort att hon har tagit åt sig och blivit ledsen. Det är tråkigt att hon har fått höra mycket sura kommentarer, medan jag tycker att det är ett drömjobb.

Fotnot: BDSM är ett samlingsbegrepp och står för bondage/ disciplin, dominans/submission (underkastelse) och sadomasochism.

Källa: RFSU

Meritlistan

Sexexperten Olle Waller och Malin Gramer.

Debuterade i tv i ”Lyckochansen” på TV3, för att sedan bli värvad till TV4 och barnprogrammet ”Lattjolajban”. Dagen efter sin barn­programdebut sågs hon även i Carl Jonas Smensgårds novellfilm ”Trekant” på SVT.

Värvades till Kanal 5, och som tv-reporter i ”Fråga Olle- dokumentären”. Efter flera säsonger som tv-reporter är hon nu programledare för studioprogrammet ”Fråga Olle”.

Malin Gramer om …

att bli avtänd på grund av jobbet:

– I början kom allt som en sexvåg och det kändes som om jag blev tumlad. Nu är jag bättre på att hantera det. Första inspelningen av dokumentären kände jag: kommer någon fram och stoppar fram en jävla kuk någonstans på min fritid så får den personen en fet smäll. Jag var inte så sugen helt enkelt.

när hon ”fick napp” när hon och tv-teamet följde prostituerade i Amsterdam:

– Testsatt i ett skyltfönster för prostituerade i Amsterdam, och fick napp på en gång. En kille ville att jag skulle öppna dörren så han kunde förhandla om ett pris. Jag är med om många galna grejer.

varför hon skulle kunna byta ut sexspåret mot Rydberg:

– Det vore jättekul att få skådespela. Min stora dröm är att få spela på Fredriksdalsteatern med Eva Rydberg. Jag älskar farser. Men jag har ju mitt drömjobb. Just nu är jag nöjd … Om inte Eva Rydberg ringer det vill säga.

Om

Namn: Malin Gramer.

Ålder: 34.

Bor: Stockholm.

Familj: Son och pojkvän.

Inkomst: 346 900 (taxeringsår 2012).

Aktuell: Som programledare för ”Fråga Olle” i Kanal 5 på torsdagskvällar, samt ännu en säsong av ”Fråga Olle- dokumentären” som sänds i vår.