Zlatan nobbade Filip och Fredrik

Kanal 5 hade gjort en deal med Fotbollsförbundet – men fick nobben av Ibrahimovic

1 av 3 | Foto: Johan Halsius/Kanal 5
Filip & Fredrik.
TV

Stjärnorna brukar flockas kring Filip och Fredrik.

Men Zlatan lät sig inte lockas.

Fotbollsförbundet sa nej när Kanal 5 ville att programledarduon skulle intervjua Ibrahimovic.

Kanal 5 har köpt sändningsrättigheterna till svenska fotbollslandslagets match mot Tyskland. I dealen ingick en intervju med lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic.

Förbundet sa nej

Men när Kanal 5 ville skicka sina största nöjesprofiler, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, till intervjun slog fotbollsförbundet bakut.

– Vi ville att det skulle vara en sportjournalist som gjorde intervjun, säger landslagets presschef Hans Hultman.

Kanal 5 hade ett antal olika förslag om vem som skulle genomföra den tio minuter långa intervjun med Ibrahimovic. Hultman vill inte gå in på några av de övriga förslagen men bekräftar att man sa blankt nej till just Filip och Fredrik.

– Ja, det gjorde vi. Vi ville att en sån här intervju inför matchen skulle fokusera på spelet och då kände vi att det var viktigt med en sportjournalist, säger han.

Åström i stället

I stället har Kanal 5 valt att låta den erfarna kommentatorn Tommy Åström genomföra intervjun.

– Filip och Fredrik hade också gjort en jättefin intervju med Zlatan, men nu blev det i stället Tommy Åström som gjorde den. Hans intervju kommer sätta guldkant på den här nyckelmatchen i Sveriges VM-kval, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.

Blev ni besvikna när Filip och Fredrik fick nobben?

- Alltså, när intervjutillfällen som den här uppstår med kort varsel så sätter ju en redaktion alltid igång med att arbeta med flera olika spår. Tommy Åström var ett av de spåren och det som också blev av, säger Dan Panas.