Missen som avgjorde i ”Kockarnas kamp”

1 av 5
Gänget gjorde sig redo för att skära upp köttet och börja mala i kvarnen.
TV

Paul Svensson har hört till en av de ostoppbara i ”Kockarnas kamp”. Men när deltagarna i kväll skulle göra korv blev läget lite väl skarpt – och han höll på att skära av sig fingret. En skada som ledde till såsduell och utslagning.

– Det blev något distraktionsmoment, sa han efter tävlingen.

Bara fyra deltagare återstod i TV4:s senaste matlagningsprogram. Göteborgskocken Stefan Karlsson var än en gång klar för utslagningsduell och de övriga tre - Tommy Myllymäki, Stefano Catenacci och Paul Svensson - skulle göra upp i korvstoppning.

Men då gick allt snett för Svensson, redan när köttet skars upp.

– Det blev något distraktionsmoment och så skar jag mig. Jag lyckades skära fingrarna av mig innan vi började, sa han uppgivet i programmet.

Han plåstrades om och tävlingarna återupptogs. Men incidenten hade satt honom i ett underläge han aldrig tog in.

– Jag låg ganska mycket efter, så jag kom sist. Men gjorde fina korvar när jag var färdig.

Ställdes mot Karlsson

I såsduellen ställdes han mot Stefan Karlsson som redan haft kniven mot strupen flera gånger tidigare. Kvällens utmaning var vitvinssås och Paul var färdig långt innan Karlsson. Tyvärr hjälpte inte det för den unge kocken eftersom motståndaren hade lämnat in sin sista medalj för att få en bonusröst i utslagningen. När Catenacci lade sin röst på göteborgaren innebar det att Paul Svensson var utslagen.

– Jag har haft som målsättning att komma till final och vinna tävlingen. Chanserna är enormt små om man gör av med medaljerna som Stefan gjorde i dag. Då kände jag att antingen vinner jag med 2-0 eller så åker jag ut eftersom jag ändå inte vinner tävlingen annars, sade Paul efter utslagningen.