Svärmorschock i "Bonde söker fru"

1 av 4
TV

"Bonde"-Johans mamma dök upp under frukosten - utan förvarning.

Svärmorspaniken i kvällens "Bonde söker fru" är ett faktum när dejterna vill göra ett gott intryck.

– Vi blev ju faktiskt rätt så chockade, säger dejten Jonna Nilsson.

De inneboende tjejerna hade bara hunnit sova en natt hemma hos spannmålsbonden Johan Wadborg, 33, innan hans mamma dök upp.

Under frukosten blev det kramkalas när modern dök upp för att träffa Johans potentiella livskamrat.

– Jag tror att man kunde se våra förvånade miner i programmet. Vi blev ju faktiskt rätt så chockade. Vi var inte alls förberedda på det. Samtidigt var det ju lite kul att träffa Johans mamma och se vem hon var. Johan hade berättat om henne, och man hade skapat sig en bild av henne, säger dejten Jonna Nilsson.

–  Det var förvånande. Jag trodde inte att vi skulle träffa henne de första dagarna på gården. Men det var bara trevligt eftersom hon är en härlig människa, säger dejten Anna-Karin Jakobsson.

"Det ska inte vara för tight"

I programmet berättar Johan om sin relation till mamman.

– Vi bor rätt så nära varandra. Det är inte mamma och jag, och vi ska inte leva ihop. Det ska inte vara för tight. Det ska vara lagom, säger Johan Wadborg i programmet.

Johan Wadborg hade kommit överens med produktionen om att mamman skulle medverka i programmet.

– Jag ville inte att det skulle ta över för mycket av fokusen. Att man fokuserade på min relation till mamma var kanske någon dag för tidigt, säger Johan Wadborg.

– Tjejerna snackade nog om det mycket sinsemellan. Men jag tror att de också tyckte det var kul att få en annan sida av det hela, fortsätter Wadborg.

Anna-Karin Jakobsson tyckte att det var positivt att se hur relationen var mellan Johan och mamman.

– Man vet inte hur en relation ser ut förrän man själv ser den i verkligheten. Samspelet emellan dem. Det vet man ju aldrig, säger hon.