”X factor”-stjärnan bar blodig Jimmie Åkesson-tröja

Foto: instagram
Här bör han tröjan föreställande Jimmie Åkesson.
TV

I en bild på instagram visar TV4:s ”X factor”-stjärna Malcolm B upp sig i en t-shirt – med en blodig Jimmie Åkesson (SD) som motiv.

Något som får kanalen att reagera.

– Vi ska ta upp det här med Malcolm. Vi tycker inte att det är lämpligt och det är inte förenligt med TV4:s värderingar, säger Erik Sidung, pressansvarig för X Factor, till Nyheter24.

Jimmie Åkesson (SD).

Till kvällens program i TV4 lade Malcolm B upp bilden på sig själv. Den visar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson få ett slag i ansiktet och sedan spruta blod ur munnen.

Bilden får TV4 att reagera.

– Vi tycker inte att det är lämpligt och det är inte förenligt med TV4:s värderingar, säger Erik Sidung, pressansvarig för X Factor, till Nyheter24.

”Döda en partiledare”

Även Sverigedemokraterna har tagit illa vid sig efter ”X factor”-deltagarens bild, enligt nyhetssajten.

– Den aktuella tröjan, menar jag, är en uppmaning till att döda eller svårt misshandla en partiledare i Sveriges riksdag. Att vi sverigedemokrater anser att våldsförhärligande budskap är ett mycket osmakligt inslag i samhället i allmänhet och i den politiska debatten i synnerhet tror jag är ett välkänt faktum, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund till Nyheter24.