Loreen om TV3-såpan: ”Det var tufft för mig att göra”

Var inslagsproducent för ”Värsta pojkvänsakademin”

1 av 3
Loreen låg i hårdträning – och såg en skönhet i sin förvandling som gjorde att andra inte riktigt visste om hon var kille eller tjej.
TV

Loreen kände ingen ”Euphoria” när hon jobbade med ”Värsta pojkvänsakademin”.

Tvärtom.

– Det slog det mig hur fel det kan bli, säger hon i en intervju i Resumé.

Vi är vana att se henne framför kamerorna.

Men efter ”Idol” ägnade Loreen även mycket tid bakom kamerorna – som inslagsproducent och regissör för realityserier.

Orsaken till varför hon sökte sig till just de här jobben var att hon inte förstod sig på kameravinklar och manus under tiden i ”Idol”, berättar hon i en intervju med Resumés reporter Linus Fremin.

Loreen var inslagsproducent för bland annat TV4:s "Matakuten" och TV3-såpan "Värsta pojkvänsakademin”, ett uppdrag hon var kluven till.

– Det är jävligt intressant hur reality-tv funkar. "Värsta pojkvänsakademin" var det som var tuffast för mig att göra. Med "Matakuten" skötte jag mer av den politiska linjen i programmet och jag var inte den som gjorde narr av folk. De flesta program jag var med och producerade var liksom fair, men med "Värsta pojkvänsakademin" slog det mig hur fel det kan bli.

”En jävla kontrast”

Hon utvecklar sina tankar:

– Vissa program är lite på bekostnad av andra människor. Att man castar människor som snarare behöver vård än den sortens uppmärksamhet som reality ger dem. Visst är det vuxna människor som gör egna val att ställa upp, men det är viktigt att produktionsbolagen tar ansvar. Det blir en sådan jävla kontrast när de går tillbaka till vardagen.

Förstår sammanhangen

Hon menar att hon har lärt sig att förstå formaten och deltagarna, men hon är ändå kritisk mot produktionsbolagen.

– Det här handlar om människans psyke och produktionsbolagen borde ta lite mer ansvar så att folk kan ta sig tillbaka till sina liv på ett bra sätt, annars blir det en jävla käftsmäll. Det var viktigt för mig att jag fattade det. Att jag träffade de här människorna som inte mår så bra och att jag nu förstå de här sammanhangen, säger hon till Resumé.