”Kröp under jorden för att slippa stryk”

1 av 3
obegränsat MED ALKOHOLFör att kunna sova drack Magnus Uggla vin före läggdags i ”Så mycket bättre”. Och han hade ett kylskåp på rummet fyllt med öl och vin. ”Man var tvungen att hälla i sig några feta glas rödvin för att tuppa av”, säger sångaren.oto:
TV

Han blev mobbad – och mobbade.

Nu berättar Magnus Uggla om de tuffa uppväxtåren.

– Jag kröp så långt under jorden man kunde göra för att slippa få stryk, säger han till Nöjesbladet.

I kvällens ”Så mycket bättre” minns Magnus Uggla tillbaka på sin ungdom.

Han berättar om ett komplicerat förhållande till vuxenvärlden.

– Som barn var jag otroligt blyg. Jag stod alltid och log för att jag var så rädd för vuxna. Jag tänkte att om jag ler som kommer de att uppfatta mig som en person man gillar, säger Magnus Uggla i programmet.

”Jobbigt att få stryk”

När han tolkade Miss Li förra veckan valde han att göra en svensk version av ”I heard of a girl”, ”Har hört om en tjej”. Låten handlar om mobbning och artisten menade att  ”alla har ett förhållande till mobbning för att de antingen mobbat eller blivit mobbad”.

För Nöjesbladet berättar han om hur de de egna upplevelserna bubblade upp under förberedelserna av låten.

– Att få stryk för att någon inte uppskattar ens uppsyn är jobbigt. Så det är klart att jag kommer ihåg det. Jag kommer också ihåg hur jag försökte ta ut det på någon skolkamrat. Men jag har aldrig varit någon slagskämpe och har aldrig slagit någon i hela mitt liv. Jag kan inte slåss och är fullständigt värdelös. När jag försökte trycka dit någon annan kille blev det lamt. Det här var när jag var 14 år, säger han.

”Kröp under jorden”

Han vill poängtera att hans upplevelser inte är lika extrema som de som beskrivs i Miss Lis låt.

– Men när man går till plugget och är rädd för att få stryk är det obehagligt, säger han.

Uggla tror inte att mobbningsupplevelserna har präglat honom som person

– Men man kan se genom hela min uppväxt att jag inte är någon slagskämpe. När jag slåss gör jag det verbalt, eller kanske med pennan. Jag har aldrig varit en bra mobbare. I så fall har jag varit bättre på att bli mobbad då jag varit feg och undfallande för att slippa få stryk.

Det fanns en pojke i skolan under skoltiden som ville spöa Uggla.

– Men jag kröp så långt under jorden man kunde göra för att slippa få stryk. Det lyckades jag med. Han tyckte genuint illa om mig och tyckte om att slåss, säger Magnus Uggla.