Olle Ljungström om sjukdomen: Jobbigt

1 av 4
TV

Hans dåliga hälsa tvingade honom till vila.

Därför missade Olle Ljungström flera av aktiviteterna i ”Så mycket bättre”.

– Det här är inte kul, säger han i programmet.

I kvällens avsnitt av ”Så mycket bättre” tar hälsobesvären ut sin rätt. När Magnus Uggla tar med de andra på eftermiddagsaktivitet för att göra snus stannar Olle Ljungström kvar i huset. Med en insulinspruta i handen berättar artisten om sin diabetes.

– Det är trist att ha saker som man måste göra, som inte är kul. Det här är inte kul.

Han möts av stor sympati från Sylvia Vrethammar.

– Olle kan ju inte alltid orka vara med oss. När jag ser på Olle så kan jag se på Olle att han inte mår bra. Det är socker som går upp och ned. Och vad fint det är att vi kan lösa det så här så att han får gå undan lite, så får man längta lite mer efter Olle, säger hon i programmet.

”Har varit riktigt sjuk”

Sångaren deltog inte heller vid middagen. I stället dök han upp mot slutet av måltiden då det var dags för honom att framföra sin Uggla-tolkning.

I vintras drabbades Olle Ljungström av en stroke. Hälsotillståndet tvingade honom att ta det lugnt under inspelningarna.

– Jag har varit sjuk. Riktigt sjuk. Och jag gör mitt bästa för att slippa vara det. Så jag lever på ett helt annat sätt än vad jag har gjort tidigare i mitt liv. Och produktionen visste om det. Jag visste dock att jag inte skulle kunna sova middag varje dag som jag brukar, har Olle Ljungström tidigare sagt till Nöjesbladet.

Martin Nygren är exekutiv producent för programmet:

– Vi lade upp produktionen lite så att Olle skulle kunna fixa allting. Vi ville väldigt gärna ha med Olle.

ARTIKELN HANDLAR OM