Vinnarfavoriten Malcolm åkte ur ”X factor”

Röstades ut av juryn

Foto: TV4
Malcolm Brandin tvingades lämna ”X factor”.
TV

Malcolm Brandin tvingades lämna ”X factor”.
Tittarna hade ingen möjlighet att rädda stjärnskottet – som röstades ut av juryn.
– Jämfört med de andra kanske jag inte behöver den här tävlingen lika mycket, säger han till Nöjesbladet.

Med stor karisma och egenskrivna texter till tunga hiphopbeats slog Malcolm Brandin, 21, igenom som en given vinnarfavorit i TV4:s talangjakt ”X factor”.
Men Bredängrapparens hyllade resa fick ett snöpligt slut när han röstades ut av juryn. Andreas Carlsson, Thomas ”Orup” Eriksson och Marie Serneholt valde alla att ge Malcolm B respass hem när han ställdes mot gruppen J.E.M i duellen.

Fansen i chock

– Jag vet inte, jämfört med de andra kanske jag inte behöver den här tävlingen lika mycket längre, säger han till Nöjesbladet efter sändningen.
För många tittare kom beskedet som en chock. TV4:s ”X factor”-sida på Facebook svämmades över av inlägg från förkrossade fans.
– Jag förstår att de är ledsna. De har stöttat mig hela vägen. Och jag ville verkligen ta det hela vägen för deras skull, säger han.
Han poängterar att han inte är ledsen över utfallet. I stället blickar han framåt.

”Ta över världen”

– Nästa steg för mig är att spela in mina grejer, ta över musikbranschen och världen. Jag kanske är mer klar än de andra artisterna i tävlingen. Det här är bara början, säger Malcolm Brandin.
Malcolm Brandins mentor, Ison Glasgow, var den ende av jurymedlemmarna som höll rapparen om ryggen när det kom till utslagsrösterna. Han är stolt över sin adept.
– Han har brutit ny mark. Gjort att många svenskar fått upp ögonen för hiphop. Som jag ser det är Malcolm B redan en pionjär för svensk hiphop, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM