Därför missade Olle återträffen

Låg hemma och kräktes när de skulle spela in

1 av 7 | Foto: Viktor Johansson
Hoppade över aktiviteter Olle Ljungström fick ett specialanpassat upplägg under inspelningen för att orka fullfölja den. Han är sedan tidigare diabetiker och har även drabbats av en stroke.
TV

Det plötsliga insjuknandet fällde Olle Ljungström.
I sista stund tvingades TV4 ändra årets sista ”Så mycket bättre”-avsnitt.
– Olle är väldigt ledsen över att han inte kunde vara med, säger Martin Nygren, exekutiv producent.

TV4 visar ”Så mycket bättre”-artisternas återträff på juldagen.
Nu kan Nöjesbladet berätta att uppställningen är decimerad: Olle Ljungström, 51, ställde in sin medverkan bara timmar innan inspelningen i november.
– Han blev kvar på sitt hotellrum. Vi hoppades in i det sista på att han kunde vara med men det visade sig omöjligt. Olle är väldigt ledsen över att det blev så, säger programmets exekutive producent Martin Nygren.

”Jag blev för trött”

Under sommaren tvingades Olle Ljungström vila från inspelningarna flera gånger på grund av sin diabetes.

– Jag var tvungen att avbryta för att jag blev för trött, har han tidigare sagt till Nöjesbladet.

Men enligt TV4 hade Olle Ljungströms diabetes ingenting att göra med att artisten ställde in sin medverkan i återföreningsavsnittet.
Samma dag som avsnittet skulle spelas in ska han ha drabbats av vinterkräksjuka. TV4 tvingades göra ändringar inför avsnittet.
– Förutom att det är tråkigt att han inte var med fick vi ändra lite i manus och så. Olle skulle ha med sig lite grejer till programmet, bland annat ett konstverk som han gjort till Magnus Uggla. Olle ville överlämna det personligen men vi fick buda in det i stället, säger Martin Nygren.

”Speciell krydda”

I juldagsavsnittet kommer tittarna få det förklarat för sig varför Ljungström inte närvarar vid middagsbordet.
– Vi bad honom ringa till Magnus, som han kanske känner mest i det gänget, och meddela hur det låg till. De andra deltagarna blev självklart ledsna. Olle är en omtyckt person och en speciell krydda i gruppen, säger Martin Nygren.

Olle Ljungström – som tidigare berättat för Nöjesbladet om sin diabetes och om hur han drabbades av en stroke i vintras – vill inte kommentera återföreningsavsnittet.
– Jag är sjuk på att höra om mina sjukdomar, skriver han i ett sms till Nöjesbladet.
Nöjesbladet har sökt de övriga deltagarna i ”Så mycket bättre”.

ARTIKELN HANDLAR OM