Carola blev förd bakom ljuset av SVT

1 av 6 | Foto: Pontus Orre
FOTO: PONTUS ORRE
TV

Carola riktar skarp kritik mot SVT efter Guldbaggegalan.

Sångerskan menar att hon blev förd bakom ljuset under det uppmärksammade ”In memoriam”-framträdandet.

– Det kändes mycket olustigt efteråt, skriver hon på sin blogg.

När Carola Häggkvist uppträdde på Guldbaggegalan i måndags fick hon klä skott för tuff kritik.

Under hennes sångnummer ”The way we were” visades bilder av de filmarbetare som gått bort på en skärm bakom henne. Det tittarna reagerade starkt på var att fokus i bildproduktionen låg på Carola, och att det var svårt att se hyllningsklippen på skådespelare som Anita Björk och Jarl Borssén.

I ett blogginlägg antyder Carola Häggkvist nu att SVT:s produktion förde henne bakom ljuset.

Instämmer i kritiken

Hon skriver att hon fått Celine Dions Oscarsframträdande som referens och att hon tackade ja utifrån tron att bilder på de bortgångna skulle läggas ut på hela bildskärmen i tv-rutan vid flertal tillfällen under framträdandet.

– Men för tv-tittaren hemma så blev det något man inte fick tillräckligt nära i bild föra att kunna ta till sig. Jag håller helt med de kommentarer och riktad kritik mot SVT kring bildspelet i ‘in memoriam’, säger hon.

”Uppriktigt ledsen”

Artisten har tagit illa vid sig av hur numret framställdes. Hon skriver själv att det ”kändes mycket olustigt” efteråt.
– Jag blev uppriktigt ledsen när jag hörde vilken bildproduktion de valde att göra när jag blivit tillsagd något annat. Hade jag vetat om förändringen innan hade jag tagit en seriös diskussion kring det hela, skriver hon på sin blogg.

Nöjesbladet har sökt SVT:s projektledare Anders G Karlsson utan resultat.

– Vi har gjort ett val att vi inte lägger ut hyllningsbilderna helt och hållet, utan håller bilden mer ute i salongen, så gjorde vi förra året också, har han tidigare sagt till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM