Robotarna tar över på Gekås

Morgan: De kommer ta över mina arbetsuppgifter

1 av 4 | Foto: Lennar Benson/AP
KLONERNA ANFALLER Så här skulle det kunna se ut om Ullared gjorde ”Star wars”-versioner av Ola Conny och Morgan som C-3PO och R2D2. Riktigt så avancerade ser inte deras konkurrenter ut, men robotar har redan tagit över en del av Morgans jobb.
TV

Robotarna invaderar Gekås.

Morgan och Ola-Conny har fått ökad konkurrens på jobbet.

– De kommer ta över mina arbetsuppgifter, säger Morgan till Nöjesbladet.

I kväll startar den nya säsongen av Kanal 5:s ”Ullared” och vid en första anblick ter sig allting likt.

Men på Gekås lager har robottruckar tagit över vissa arbetsuppgifter. I avsnittet får tittarna se Morgan Karlsson, 39, sparka till en truck medan han plockar upp plast från lagergolvet.

– Jag visar upp robotarna på Gekås som har konkurrerat med oss anställda. Det innebär att vi har fått lite andra arbetsuppgifter, säger han.

”På sikt stör de mig”

Morgans arbetsuppgifter har ännu inte påverkats. Men enligt honom har det varit tal om att införskaffa robotar som kan suga upp plast för att ta det till en komprimeringsmaskin.

– Än så länge har de inte stört mig. På sikt ska de störa mig och ta skräphanteringen också. De kommer ta över mina arbetsuppgifter också. Då blir jag placerad på något annat, så jag är inte orolig för att inte ha jobb att göra. Redan nu är jag ofta inne i butiken och pratar med besökare, säger han.

Ingen sparkas

Gekås vd Boris Lennerhov menar att robotarna utför monotona och slitsamma arbetsuppgifter vilket gör att anställda kan sysselsätta sig med roligare åtaganden. Han poängterar att robotarna inte ersätter någon och att ingen kommer sparkas.

– Roboten blir aldrig sjuk och den ska inte ha semester. Däremot är den ganska asocial, säger han.

Och om Morgans framtid på Gekås säger han:

– Han är en ambassadör som är väldigt viktig för oss. När han är inne i butiken hinner han inte arbeta så mycket, det blir mest autografskrivande och prat med kunder. Men det är bara positivt för företaget, säger han.