Maria Montazami letar efter en övernattningslya – för 12 miljoner

Vill slippa bo på hotell i Stockholm

1 av 5 | Foto: Karin Törnblom
Maria Montazami med maken Kamran.
TV

Maria Montazami letar lyxlägenhet i Stockholm – och har fått en saftig budget av sin man.

Tolv miljoner kronor är öronmärkta till Hollywoodfruns drömboende.

– Det känns som en realistisk summa, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: TV3
KRÄVER FLER BADRUM För Maria Montazami hade lyxlägenheten på Banérgatan på exklusiva Östermalm i Stockholm allt – utom tillräckligt många badrum. ”Om man ska betala två miljoner dollar för en lägenhet måste man kräva mer än bara en liten toalett, säger hon.

Tre toaletter, ett enormt sovrum och ett bibliotek.

Det är några av kriterierna när Hollywoodfrun Maria Montazami, 48, letar övernattningslägenhet i Stockholm.

– Det är så vackert och så hippt på något sätt. Det vore skönt att slippa hotell och komma hem till något eget när vi är på besök, säger Maria hon.

Kan lägga tolv miljoner

I säsongsavslutningen av TV3:s ”Maria & Mindy - best friends forever” får tittarna se Hollywoodfrun lansera idén för sin make Kamran.

– Han älskar också att vara här och var helt med på förslaget. Eftersom han själv är mäklare är han bra på att värdera, även om han inte har stenkoll på den svenska marknaden. I programmet lyckas jag få honom att gå med på en budget på tio miljoner kronor, säger Maria Montazami.

Nu visar det sig att budgeten som sattes under inspelningsperioden är inaktuell.

– Vi har gått upp till tolv miljoner kronor. Vi får se vart vi landar. Man går upp lite till, lite till och sen är det helt plötsligt dubbelt så mycket, säger hon och skrattar.

Vill ha bibliotek

I avsnittet som sänds på tisdag får Montazami hjälp av stjärnmäklaren Fredrik Eklund att välja ut två objekt att titta närmre på.

En lägenhet på exklusiva Banérgatan på Östermalm var näst intill helt perfekt.

– Det som gjorde att jag inte ville ha den var att det bara fanns en toalett. Jag tycker att om man ska betala två miljoner dollar för en lägenhet måste man kräva mer än bara en liten toalett, säger hon.

Bostadsjakten går vidare för Maria Montazami. I vår hoppas hon kunna spana in några fler lägenheter.

– Drömmen är att ha tre sovrum, varav ett är en master suite. Det ska också finnas tre toaletter och ett bibliotek, säger hon.

”Maria & Mindy”, TV 3 kl 21.