Nu utforskar David Hellenius mörkret

Nöjesbladet avslöjar: Slipper vara en kul kille i nya tv-programmet

1 av 15
David Hellenius utforskar livets lite mörkare sidor.
TV

För första gången i sitt yrkesliv utforskar David Hellenius mörkret.

”Helt sjukt” gästas bland annat av Tommy Körberg och Petra Nielsen som berättar om sina alkoholproblem.

– Det känns bra att inte behöva vara den roliga killen, säger David Hellenius till Nöjesbladet.

slipper vara rolig David Hellenius gillar att blanda lättsamt med allvarligt.

Nöjesbladet kan avslöja fler detaljer om ”Helt sjukt”, David Hellenius, 39, nya program på TV4.

Varje avsnitt gästas av två kända svenskar och har ett specifikt tema. Med i studion finns förutom programledaren Hellenius även en psykolog och en doktor.

”Inte druckit färdigt”

Det första programmet som spelades in var med artisterna Petra Nielsen och Tommy Körberg.

Temat?

Alkohol.

– Tommy berättade om hur han skulle sluta dricka men kom fram till att han inte ville det, att han inte druckit färdigt. Och Petra Nielsen som var nära att supa bort hela sitt liv. Det var jävligt starkt, säger David Hellenius.

För första gången i sin roll som intervjuare är det inte längre fokus på att söka skratt. David Hellenius har valt ut ämnen som han är särskilt intresserad av.

– Det är på riktigt, liksom. För mig känns det bra att inte behöva vara den roliga killen och det känns bra att vara intresserad på riktigt. Det var skönt att få gå mer åt det mörka. Eller rättare sagt: livet som det är, säger han.

”Dödligt allvar”

Bland övriga gäster och teman finns Charlotte Perrelli och Anders Timell om stress, Kalle Moraeus och Shirley Clamp om kost och dieter samt Robert Gustafsson och Anna Mannheimer om hypokondri.

– Det känns inte som ett typiskt TV4-program. Vad jag gillar är att det är upplysande samtidigt som det är en bra mix av lättsamhet och dödligt allvar, säger David Hellenius.

Två kändisar gästar varje ”Helt sjukt”

Kommande hälsomagasin på TV4, lett av David Hellenius. Varje avsnitt gästas av två kända svenskar som pratar om sina erfarenheter inom givna hälsoämnen. Programmet har även ett sketchinslag med Alexandra Rapaport och David Hellenius. Programmet sänds senare i vår.