Stefans röstfusk i kvällens ”Farmen”

”Jag hade inte röstfuskat om inte Rimon föreslagit det”

1 av 3 | Foto: TV4
Vid fårhagen slöt Rimon och Stefan en röstpakt för att säkra Stefan en plats i finalen.
TV

Tidigare ”Farmen”-deltagaren Rimon Lahdo såg sin chans att tjäna en hacka. Samtidigt ville Stefan Kemi säkra en plats i finalen.

Men de båda röstfuskarna hade olika uppfattning om vinstfördelningen.

– Jag skulle aldrig ge bort 250 000 kronor, säger Stefan Kemi.

Stämningen hårdnar i ”Farmen”.

I kvällens avsnitt ska de tidigare deltagarna rösta på den de vill ska gå till final. Något som lockar Stefan Kemi, 49, till att röstfuska.

Men från början var det Rimon Lahdos, 27, idé.

– Mitt förslag var ju att jag fixar tillräckligt många röster så att han går vidare direkt till final och då skulle jag få halva vinstsumman, alltså 250 000 kronor, säger Rimon och fortsätter:

– I min tur erbjöd jag 5000 kronor till alla som röstade på Stefan.

Oense om vinstfördelningen

Stefan Kemi lägger ingen skuld på Rimon, men skulle själv aldrig kommit på tanken att fuska sig till finalen.

– Jag hade inte röstfuskat om inte Rimon föreslagit det. Jag var där för att jag älskar utmaningar och att tävla. Jag ville vinna ”Farmen” av egen kraft, säger han.

Däremot verkar Rimon och Stefan haft olika uppfattningar kring hur de eventuella vinstpengarna skulle fördelas.

– Jag skulle inte göra ett dåligt beslut ännu sämre genom att ge bort 250 000 kronor, säger Stefan Kemi. 

Ville tjäna pengar

Då den tidigare deltagaren Rimon såg att utmanaren Stefan tagit sig till finalveckan ”trillade poletten ner”. Rimon såg sin chans att tjäna pengar om han kunde hjälpa Stefan till final.

Men när Stefan sedan hamnade i knipa på grund av röstpakten, gjorde inte Rimon mycket för att hjälpa honom.

– Jag ska göra det jobbigt för honom, tänkte jag. Så jag satte honom i en jättejobbig sits, säger Rimon som tidigare sagt att han njuter av det psykologiska spelet.

FAKTA

Fler dokusåpafusk:

Robinson, 2012: Flera av deltagarna försökte sig på att smuggla saker till ön – trots förbud. Robban Andersson tejpade bland annat fast pengar under foten för att kunna muta fiskare – slantar som sedan hamnade i programledare Paolo Robertos ficka.

Big brother, 2011: När Rodney da Silva tvingades lämna ”Big brother” anklagade han produktionen för röstfusk. Även tittarna rasade och skapade en protestgrupp på Facebook. Kritiken togs dock med ro från produktionens sida.

Farmen, 2003: Spritgömma i skogen, hemliga privatsamtal och juryfusk. Daniel Hersén blev misstänkt för det mesta under sin medverkan i ”Farmen” 2003. Själv förnekade han alla anklagelser.