Deltagarna till attack mot TV4

Rasar mot hur Madeleine Örtbrant framställts i ”Sveriges Mästerkock”

1 av 3 | Foto: TV4
Deltagarna i ”Sveriges Mästerkock” kritiserar hur Madeleine Örtbrant framställts i programmet.
TV

Tyst och mesig.

Nu rasar deltagarna i ”Sveriges Mästerkock” mot hur Madeleine Örtbrant framställts i programmet.

– Hon är helt tvärtom – spontan och rapp i truten. Det är ren skandal av TV4, säger Anders Wigh till Nöjesbladet.

I kväll var det Madeleine Örtbrants, 49, tur att lämna ifrån sig förklädet i ”Sveriges Mästerkock”. Nu går flera deltagare till attack mot TV4, som de tycker framställt henne som både mesig och tillbakadragen. I själva verket beskrivs hon som både underhållande, rolig och ”rapp i truten”.

– Madeleine hade en av de starkaste personligheterna i gänget. Men i stället får de henne att framstå som fruktansvärt mesig. En grå mus. Det är ren mobbning, säger Anders Wigh, 46.

Och fortsätter:

– Vi är väldigt många som tagit illa vid oss eftersom de visar en Madeleine som vi inte alls känner. Hon är helt tvärtom.

Deltagare chockad

Julien Hubert, 33, är chockad över hur lite uppmärksamhet Madeleine Örtbrant fått i programmet.

– Hon har gång på gång blivit bortklippt. Det är väldigt märkligt. Man får inte se en glimt av hur hon egentligen är, säger han.

TV4 har inte heller visat inslaget som spelades in hemma hos Madeleine Örtbrant inför programstarten.

– De visade ju till och med inslag hos deltagare som åkte ut redan under uttagningarna. Jag förstår ingenting, säger Anders Wigh.

Madeleine Örtbrant säger till Nöjesbladet att hon absolut inte känner igen sig i hur hon skildras i programmet.

– De har inte framställt mig som den jag verkligen är. Många runt omkring mig har reagerat likadant när de har sett programmet. De känner inte alls igen mig.

– Jag vet inte varför de valde att ta bort reportaget hemma hos mig. Jag håller på med mycket hästhoppning. Det kanske inte passade ihop med hur jag framställts i programmet.

”Håller inte med”

Matilda Snöwall är exekutiv producent för ”Sveriges Mästerkock”:

– Jag håller inte alls med om det här. Vi försöker skildra deltagarna som de är och jag tycker att vi har lyckats bra. Vi har inte haft något syfte att tona ner någon.

Varför visade ni inte personporträttet på Madeleine?

– Vi tycker att tittarna fått lära känna både Madeleine och de andra deltagarna vid det här laget. Det finns ingen given mall för hur vi porträtterar deltagarna.

FAKTA

Vi har också känt oss felvinklade i TV:

Anna Anka, 41, hamnade i krissamtal med TV3:s kanaldirektör under sin medverkan i ”Så blev vi svenska Hollywoodfruar”. Anledningen? Hon tyckte att hon framställdes mer negativt än de andra deltagarna Gunilla Persson och Maria Montazami. – Det blev uttjatat på avsugningar, sa hon till Nöjesbladet.

Fotbollsstjärnan Anders Limpar, 47, gick till attack mot SVT efter sin medverkan i ”Mästarnas mästare” våren 2011. Han tyckte att de vinklade honom som en grinig, strulig gubbe.

TV-bonden Johan Wadborg, 34, krävde att TV4 skulle klippa bort hans mamma i ”Bonde söker fru”. Annars skulle han koppla in juridisk hjälp. I ett mejl till alla journalister som skrivit om serien skrev Johans syster Pernilla Wadborg att TV4 försöker framställa en osund förälder/barn-relation.