Lööf ska bli populär – med hjälp av Berg

Nöjesbladet avslöjar: Centerledaren är med i ny talkshow

1 av 4 | Foto: Kanal 5
Annie Lööf och Carina Berg.
TV

Annie Lööf gör som Göran Persson.

Nöjesbladet kan avslöja att Centerns partiledare satsar på lättsammare tv-underhållning och gästar Carina Bergs nya talkshow.

– Det handlar om att blanda sina framföranden, säger Lööfs pressekreterare Anna-Karin Nyman.

Foto: Lotte Fernvall
Val-lööfte Annie Lööf ska vända de dåliga opinionssiffrorna genom att vara med i Carina Bergs nya tv-program, ”Bergs bärbara talkshow”.

Göran Persson dansade med kossan Doris och fikade med Elin Eks karaktär Grynet i tv. Nu hoppas Annie Lööf att samma metod ska vända hennes sjunkande opinionssiffror.

Nöjesbladet kan avslöja att Annie Lööf är en av ­gästerna som medverkar i Carina Bergs nya intervju­program ”Bergs bärbara talkshow” på Kanal 5.

”Passar in”

– Det handlar om att blanda sina framföranden, det här är en typ av intervju som vi tyckte kunde passa in i mängden som ett utav många, säger Annie Lööfs pressekreterare Anna-Karin­ Nyman.

I ”Bergs bärbara talkshow” tar Carina Berg med sig hela dekoren, all tv-teknik och en studiopublik på 25 personer till huvudpersonens hem eller kontor för att spela in programmet på plats.

Anna-Karin Nyman var med under inspelningen med Annie Lööf:

– Det var bra stämning. De verkade ha roligt ihop. Det är ju den typen av program där det är ganska mycket lättsamt, säger hon.

Måns är också klar

Är det viktigt för Annie att synas i sammanhang som inte bara handlar om Centerns vikande opinionssiffror?

– Viktigt vet jag inte. Det bästa Annie vet är att prata politik, men en variation är väl alltid bra. Vi fick en fråga om att medverka och tyckte att det verkade som ett bra upplägg och tackade ja.

Nöjesbladet kan avslöja att även Måns Zelmerlöw och Therese Alshammar kommer att gästa ”Bergs bärbara talkshow”.

Vi ska också vara med

 Helena Bergström, Carolina Gynning, Kajsa Bergqvist och Robert Aschberg.

Vi gjorde också oväntad tv-succé

■ ■Göran Persson fikade med Elin Eks populära karaktär Grynet 2003 och dansade senare med kossan Doris i barnprogrammet ”Abrakadabra” 2006.

■ ■Leif Pagrotsky fick försvara socialism i en intervju i den amerikanska humorshown ”The daily show with Jon Stewart” 2009.

...men för mig gick det inte lika bra

■ ■ Lars Lejonborg lät sig intervjuas av Gry Forsell och Ulrika Eriksson 2000 i TV3-programmet ”Silikon” och fick svara på om han mätte snoppen eller brukade raka pungen.