Mat-Tina besöker kändisar utomlands

”Andreas Carlsson kunde inte sätta på ugnen”

1 av 4 | Foto: TV 4
Tina Nordström.
TV

Tina Nordström tar sig an världen. I en ny TV 4-serie besöker hon kända svenskar utomlands och lagar mat med dem.

– Andreas Carlsson kunde inte sätta på ugnen, säger tv-kocken.

Det är bråda dagar för Tina Nordström.

Hon är precis hemkommen från låtskrivaren Andreas Carlsson i Los Angeles och snart är det dags att packa väskan igen för besök hos Sylvia Vrethammar i Köln och Glenn Strömberg i Bergamo.

Resorna ska resultera i en helt ny TV 4-serie, "Tina på besök", som får premiär redan den 4 april.

Mat och upplevelser

– Programmet blir 50 procent mat och 50 procent upplevelser. Jag har alltid velat göra det här och nu får jag chansen att känna på det i en kort serie. Det är lite svårare eftersom man inte riktigt vet vad man får och man inte kan planera på samma sätt. Jag gillar det, säger Tina Nordström.

Matlagningen i programmen har hon försökt anpassa till respektive person - mindre hänsyn har tagits till vilket land man befinner sig i.

– Vi satt med Andreas i Griffith Park och käkade pulled pork med asiatiska pannkakor och hoisinsås. Det blev fantastiskt. När jag ska ner till Sylvia nu så har jag redan en liten känsla för vad hon gillar, mat och personlighet passar ofta ihop. Det blir lite glamour över Sylvias mat, säger Tina Nordström.

Inblick i privatlivet

Förutom matlagningen och resorna ska man i "Tina på besök" också få en uppfattning om hur kändisarna lever sina liv utomlands.

– Andreas kunde till exempel inte sätta på ugnen, det är lite intressant. Men han var strålande på många andra sätt. Det är kul och inspirerande och när man blir insläppt på det här sättet, säger Tina Nordström.

"Tina på besök" sänds i tre avsnitt. Tina Nordström hoppas redan på en fortsättning.

– Absolut, det skulle vara trevligt, säger hon.

Linus Brännström/TT Spektra