”Farmen”-AK:s raseri mot TV4: Fel att straffa Stefan

Men på Facebook dömer tittarna ut röstfusket

1 av 4 | Foto: TV4
Stefan Kemi straffades för sitt röstfusk i ”Farmen”.
TV

”Dubbelmoral”.

Anna-Carin ”AK” Nyberg går till attack mot TV4 efter kvällens straff mot Stefan Kemis röstfusk.

– Alla paktade. Var i kontraktet står det att man inte får det? säger hon till Nöjesbladet.

Ikväll fick Stefan Kemi, 49, sitt straff av TV4 efter att ha försökt köpa sig till en vinst i ”Farmen”: ingen fick rösta honom direkt till final. I stället fick han försöka slå sig in via en semifinal mot Erik Persson – som han förlorade. Nu rasar Anna-Carin ”AK” Nyberg, 40, mot TV4. Anledningen? TV4:s straff var för hårt.

– Jag var förbannad och ledsen. Helt bestört. Vi spelade alla spelet och hade pakter utan att bli straffade. Det är sådan dubbelmoral av TV4 att jag nästan kräks.

Bjuda varandra på utlandsresa

Att det var pengar inblandade i Stefan Kemis röstfusk spelar ingen roll, tycker hon.

– Det har varit prat om pengar tidigare också. Jag och Maria pratade till exempel om att den av oss som vann skulle bjuda den andra på en månad utomlands – all inclusive. Var i reglerna stod det att man inte fick göra så?

Stefan Kemi tycker själv att straffet var helt rätt.

– Jag hade gjort fel. Klart att jag skulle få ett straff. Och det var bra eftersom jag fick chansen att ta mig till final av egen kraft och då hade det inte blivit något snack efteråt.

Erik Sidung är pressansvarig för ”Farmen”:

– Deltagarna ska rösta fram den mest lämpliga farmaren till final och inte den som erbjuder mest pengar. Därför fick Stefan ett straff.

– Jag kan inte kommentera vad som står i kontraktet, men det finns tydliga regler för vad deltagarna får och inte får göra.

Borde ha diskats

Facebook dömer tittarna ut röstfusket. 450 kommentarer trillade in efter att det uppdagades i tisdagens avsnitt. ”Diska honom”, ”elakt och grymt” och ”skicka hem honom” skrev upprörda tittare.

Erik Sidung:

– Det var aldrig tal om att diska honom. Vi valde att låta honom kämpa sig till en finalplats i stället.