Hon vann tack vare skräcken

Magdalena Forsberg om sin skräck för vatten: ”Obehagligt”

1 av 5 | Foto: Pontus Orre
TV

Rädslan blev segervapnet.

Nu berättar Magdalena Forsberg om sin skräck för vatten.

– Det är obehagligt, säger hon.

PÅ PLATS Reporter: Christian Ström
Fotograf: Pontus Orre

Plums. Plums. Plums. Plums. Plums.

En efter en tvingas mottävlarna släppa taget från ställningen. Kvar hänger Magdalena Forsberg, 45.

Men ex-skidskytten vägrar lätta sitt grepp – trots att hon redan vunnit grenen, "Gripkraft".

Anledningen: Hon är rädd för vatten.

– Jag ville knappt släppa taget, jag gruvade mig för det, säger hon till Nöjesbladet.

Var kommer den här rädslan ifrån?

– Det är för att det är kallt, jag fryser. Det är obehagligt.

Hemma i Sverige kan hela somrar passera utan ett dopp. Men något hände där i det klarblå, grekiska vattnet.

– När jag väl hamnade i vattnet så kände jag att det var skönt, varmt. Det var en ny upptäckt. Jag blev lite omvänd där nere i Grekland och började faktiskt bada och tycka det var skönt. Det har jag aldrig gjort förut.

Sönerna fascinerade

Magdalena Forsberg har varit tillfrågad att tävla i "Mästarnas mästare" inför samtliga upplagor av programmet, men tackat nej då hon inte fått det att gå ihop tidsmässigt.

– Mina barn har ju varit ganska små. De första åren ammade jag och sedan har det ju varit skolstarter. Inte kan man vara hemifrån då. Men i år passade det bra.

Hon berättar att hennes två söner visat stort intresse för hennes medverkan.

– Jag sa att till dem att jag skulle i väg och "spela in det där tv-programmet ”Mästarnas mästare” ni vet". Då blev de nyfikna. Men jag var tvungen att förklara att det skulle dröja innan de kunde se det.

”Pinsamt att se sig själv”

I gårdagens premiäravsnitt fick tittarna se deltagarna samlas framför tv-apparaten för att titta på den tidigare skidskyttedrottningens film.

Det var med blandade känslor hon slog sig ned i soffan med de andra.

– Det är alltid pinsamt att se sig själv. Framför allt att sitta och titta på filmer som jag aldrig suttit och tittat på själv. Men det är kul. Man får lite andra frågor än man får annars. De andra fattar, de har varit med om samma saker själva.

FAKTA

Magdalena Forsberg

Ålder: 45

Bor: Bergeforsen i Timrå kommun

Familj: Maken Henrik Forsberg och två söner

Om: Vann sammanlagda världscupen i skidskytte sex gånger i rad och lika många VM-guld. Två OS-brons. Vann Jerringpriset fyra gånger på fem år (1997, 1998, 2000 och 2001). har efter karriären bland annat jobbat som expertkommentator på SVT

Andra oväntade metoder i "Mästarnas mästare"

2010: Patrik Sjöbergs förlorar sig till framgång

I stället för att satsa på att vinna immunitet försökte den tidigare höjdhopparen "se till att han låg bra till hos de andra". Och just det, den som hade vunnit var dessutom tvungen att diska. Patrik Sjöberg gillade inte att diska.

2010: Tomas Brolin jobbar med pakter

Redan innan programmet börjat sändas stod det klart att Tomas Brolin lånat taktiker från gamla dokusåpaklassiker som Robinson. De andra deltagarna vittnade om hans taktiska ådra och innan han lämnade tävlingen avslöjade han att det "funnits någon typ av pakt".

2012: Frustpsykningen

I grenen "90 grader" försöker simmaren Gunnar Larsson psyka ut mottävlarna med höga, och märkliga, läten. Grensegraren Annichen Kringstad:

– Han lät förskräckligt.

2012: Jörgen Jönsson blir fokusmonster

Säsongens segrare fick motståndarna att darra med sin tokfokuserade blick under nattduellerna. Med stor framgång – den tidigare FBK-stjärnan gick obesgrad från dusterna.