Därför klippte SVT bort hans rattfyllehistoria

1 av 3
TV

Dan Corneliusson har dömts till fängelse för grovt rattfylleri.

SVT klippte bort hans berättelse.

– Det är ju något som alla vet som hade varit bra att reda ut, säger Malin Ewerlöf.

Dan Corneliusson, 51, har dömts för grovt rattfylleri tre gånger, 1997, 2000 och 2009.

Han har bland annat dömts till en månads fängelse och en månad med fotboja.

Men i "Mästarnas mästare" i går togs straffen inte upp över huvud taget.

Enligt Dan Corneliusson själv pratade han med produktionsbolaget och SVT om händelserna.

– Jag satt själv och pratade med Olle Palmlöf (redaktör på produktionsbolaget Meter). Han tog ju upp det och sa att "jag har ju själv åkt dit för rattfylla". Det är väl inget konstigt att prata om det menade han på. Sen vet ju jag inte vad de tar med och inte tar med, säger han.

”Väldigt mycket hysch, hysch”

Rattfyllorna var inget som togs upp öppet bland deltagarna. Enligt Malin Ewerlöf, 40, var det mycket hemlighetsmakeri kring ämnet.

– Det var väldigt mycket hysch hysch och snack om det där när vi kom dit från produktionsbolaget. När vi satt allihop så märkte man att det var ingenting som han gärna ville gå in på, säger hon.

Enligt henne uppgav produktionen att Dan Corneliusson sagt allt han ville säga i en egen intervju med SVT.

– De sa till oss att "vi har pratat med Dan under egen intervju och han har pratat om det här och berättat det han vill, sen vill inte han prata så mycket mer om det". Det var lite känsligt det där, säger hon.

Själv tycker hon att det bästa hade varit om Dan Corneliusson fått berätta om fängelsetiden och mer om rattfyllorna.

– Det är ju någonting som alla vet och som hade varit bra att reda ut. Att man hör det från honom, det hade jag själv tyckt varit skönt om man hade varit i den situationen. Det är ju ofta värre om folk sitter hemma och spekulerar själva. Då blir det något konstigt kring det, säger hon.

”Inte rätt forum”

Anders Wistbacka, projektledare på SVT, tycker att ämnet berörs i programmet.

– Vi nämner ju hans svåra tid i programmet. Men vi fördjupar oss inte i det. Det är ingen djupare tanke bakom det förutom att det är mycket som ska vara med i programmet, säger han.

Men grovt rattfylleri är ju ett allvarligt brott, hade inte det bästa varit om Dan hade fått förklara sig?

– Det här kanske inte är rätt forum att fördjupa sig i den typen av mycket allvarliga ämnen, någonstans är ju det här ett underhållningsprogram och ska vara det. Vi ska nämna det på något sätt och det tycker jag vi har gjort. Men det är absolut en balansgång och det är möjligt att vi blir för ytliga i programmet, säger han.