Maria Montazami om pengarna i ’Let’s dance’ – och sin specialdeal

”Jag får inte över en miljon”

1 av 3 | Foto: LOTTE FERNVALL
Förhandlade till sig USA-resor Maria Montazami tävlar med Kristjan Lootus i årets ”Let’s dance”. Men ­hade hon inte fått igenom sina ­specialkrav hade hon tackat nej till TV4.
TV

Hon får ”under miljonen” för sin medverkan.

Men TV4-kontraktet ger också Maria Montazami fria pendlingsmöjligheter mellan Los Angeles och Stockholm.

– Annars hade jag inte tackat ja, säger hon.

Hollywoodfrun Maria Montazami, 47, är ett av TV4:s stora dragplåster i årets upplaga av ”Let’s dance”.

Kontrakten binder deltagarna till att vara tillgängliga för dans­träning och klädprovning – samt för de direktsända fredagsfinalerna. Men i ­Maria Montazamis fall ser det annorlunda ut. Hollywoodfrun får fria hemresor till Los Angeles med danspartnern Kristjan Lootus, 34.

– Det ingår i mitt kontrakt, annars hade jag inte tackat ja. Jag tycker att det skulle vara taskigt om jag behövde vara borta hela tiden och lämna min familj totalt, ­säger hon.

”Måste åka hem direkt”

De första tre veckorna kommer Hollywoodfrun att tillbringa i Sverige men om hon och Kristjan går vidare i tävlingen kommer hon att börja pendla mellan Los Angeles och Stockholm. En restid på 15 timmar – enkel resa – och på TV4:s bekostnad.

– Jag känner att om jag blir kvar så måste jag få åka hem några dagar ganska direkt. Ringer min man och frågar var batterierna ligger kan det ­vara ganska panik, säger hon.

– Och då måste Kristjan följa med.

”Saknar barnen”

Kvar i USA finns maken Kamran och barnen Sara, Hanna, Emma och Nicholas. Sara och Hanna befinner sig i Sverige under Maria Montazamis premiärkväll, men sedan kommer Maria att börja flyga fram och tillbaka. Exakt hur ofta det kommer att bli har de inte hunnit bestämma än. Dansparet ska sätta sig ner och planera längre fram.

– Jag tar för ­givet att alla förstår att jag saknar ­mina barn och att det är svårt att ­vara borta från sin familj. Det är en naturlig sak, ­säger hon.

– Men vi har en otrolig kontakt i vår familj, och en jättestark kärlek, så vi behöver inte fjanta med så mycket nu. Kamran ringer varje dag.

Maria Montazami har tidigare sagt att hon inte vill uttala sig om den ekonomiska ersättningen, men att den ligger under en miljon kronor.

– Det spelar ingen roll hur mycket pengar jag får, men jag får inte över en miljon kronor. Man får gissa själv.

1 av 10
7. Sofia Wistam och ‧Tobias Bader Dans: Cha-cha-cha. Musik: ”Amazing” (Danny). Telefon-‧nummer: 099-414 07 Sms: skicka ‧SOFIA till 72 400

Här är alla tävlande