Aftonbladet
Dagens namn: Reinhold, Reine
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / TV

Stjärnorna från ”Arrested development”: ”Vi har växt upp – och åldrats”

4 av stjärnorna i ’Arrested development’ om seriens comeback: Har inte varit lätt

Efter år av väntan.

Kultförklarade ­”Arrested development” är tillbaka.

– Den nya säsongen är ett helt nytt sätt att skriva tv på – det är experimentellt, säger skådespelaren Michael Cera till Nöjes­bladet.

Efter sju års uppehåll och sedan sex månaders inspelning – nu är de tillbaka.

Och på Sverigebesök.

– Vi har växt upp, säger Michael Cera, 25, om vad som har hänt sedan första ­säsongen spelades in.

– Och åldrats, inflikar Alia Shawkat, 24.

”Lika bra nu”

Skådespelarna har längtat efter att åter bli en del av den dysfunktionella familjen Bluth i populära Netflix-­serien ”Arrested development”.

– Dynamiken i gruppen är precis lika bra nu som för sju år sedan, säger Michael ­Cera.

När ”Arrested development” spelade in sin första säsong 2003 var Michael ­Cera 15 år och Alia Shawkat 14. Båda var i början av sina karriärer. Nu känns Cera igen från storfilmer som ”Juno” och ”Supersugen” och är till hösten aktuell med ­filmen ”This is the end”. Medan Alia Shawkat de ­senaste åren medverkat i ­filmer som ”Whip it” och ”The runaways”.

– Största skillnaden nu mot då är att jag bor ensam, alltså inte längre med mina föräldrar. Och min garderob har definitivt förändrats, ­säger Michael Cera.

Att bli igenkänd på gatan hör numera till vardagen.

– Jag har haft det lite ­jobbigt med det de senaste fyra åren, men jag tror att jag har börjat vänja mig, ­säger han.

På plats i Stockholm i en av Grand Hôtels sviter finns även seriens David Cross, 40, och Tony Hale, 42. David Cross beskriver serien som en av de bästa erfarenheter han har varit med om.

– Netflix litade på producenten Mitch Hurwitz, gav honom pengar och sa ”gå och gör det du vill göra”, ­säger David Cross.

Var det självklart att tacka ja till en fjärde ­säsong?

– Ja. Alla tackade ja direkt, men det har inte varit lätt. Alla skådespelare håller på med sina egna tv- och filmprojekt utspritt över hela världen, säger David Cross.

Oron för att första säsongen skulle läggas ned fanns alltid närvarande. Men efter påtryckningar från fans är det nu dags för en fjärde ­säsong, en säsong som skiljer sig från de tidigare i upplägg.

– Nu får varje karaktär ett eget avsnitt, berättar David Cross.

Tony Hale flikar in:

– Jag är jättenyfiken på vad som händer i de andras avsnitt, säger han.

– Vi har bara fått titta på de avsnitt som vi själva är med i så det är svårt att säga hur helheten blir, förklarar ­David Cross.

”Se samma situation”

I den nya säsongen skildras samma scener fast ur de olika rollkaraktärernas ­perspektiv. ­

– Det är teoretiskt möjligt att man först kan titta på en scen där jag möter Buster i mitt avsnitt, sedan trycka på stopp, klicka på Busters ­avsnitt och se samma situation från hans perspektiv. Jag tror aldrig att det har gjorts något liknande tidigare, säger ­David Cross.

Det här är ’Arrested development’

Serien handlar om familjen Bluth där pappan (George Bluth Sr.)

arresteras för skatte-­ fiffel och sonen Michael får ta över det röriga ­företaget.

Komediserien hyllades av kritikerna och ­prisades på Emmygalor, men fann ingen stor publik när den sändes 2003–2006 på tv-kanalen Fox. Åren därefter har serien dock vunnit många fans tack vare dvd-utgåvorna.

Streamingtjänsten Netflix valde att satsa på en fjärde säsong av ­”Arrested development”, som nu finns tillgänglig. Det har även varit tal om att göra en långfilm.

Här är hela familjen Bluth

Duktige sonen Michael (Jason Bateman).   Duktige sonen Michael (Jason Bateman). Fifflande pappa George (Jeffrey Tambor).   Fifflande pappa George (Jeffrey Tambor). Alkade mamma Lucille (Jessica Walter).   Alkade mamma Lucille (Jessica Walter). Magikern GOB (Will Arnett).   Magikern GOB (Will Arnett). Udda sonen Buster (Tony Hale).   Udda sonen Buster (Tony Hale). Bortskämda dottern Lindsay (Portia de Rossi).   Bortskämda dottern Lindsay (Portia de Rossi). Skådespelaren Tobias (David Cross).   Skådespelaren Tobias (David Cross). Osäkre George-Michael (Michael Cera).   Osäkre George-Michael (Michael Cera). Kaxiga Maeby (Alia Shawkat).   Kaxiga Maeby (Alia Shawkat).
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet