TV3 vill göra supershow av TV4:s ratade familjeprogram

Nu ska ”Talang” bli arenashow med dubblad prissumma: ”Vi var snabba”

1 av 6 | Foto: MAGNUS SANDBERG
"Talang"-juryn bestående av skivbolagsdirektören Bert Karlsson, artisten Charlotte Perrelli och managern Johan Pråmell.
TV

TV4 valde att lägga programmet på is.

Nu väcker konkurrenterna liv i ”Talang”.

– När chansen dök upp var vi givetvis snabba och tog den, säger Martin Akander, tillförordnad programdirektör på MTG TV. 

Efter fem säsonger valde TV4 förra året att skrota familjeprogrammet ”Talang”. Men nu väcks programmet till liv igen, av TV3 som har köpt rättigheterna.

Än så länge finns varken en jury eller programledare men redan nu ska kanalen börja leta efter talanger i hela landet.

– Vi ser en stor potential i ”Talang Sverige” som inte tidigare har utnyttjats. Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda tittarna ett av världens största och mest omtyckta underhållningsprogram, säger Martin Akander.

Flyttar in på arenorna

Kanalen lovar ett större format där stora arenor blir den nya basen för programmet.

– I resten av världen är ”Talang” ett karnevaliskt och spektakulärt program med eld, djur och motorfordon. Vi begränsar oss inte. Vi kommer att spela in på stora svenska arenor vilket gör att vi kan ha med motorcyklar som flyger genom eld, hästar som dansar eller vad som helst. The sky is the limit bokstavligt talat, säger Martin Akander.

Enligt Fredrik Arefalk, programchef på TV4, ska anledningen till att TV4 inte längre gör ”Talang” vara att de har tillräckligt med underhållningsprogram.

– Men vi önskar TV3 lycka till med sin ”Talang”-satsning, hälsar Fredrik Arefalk.

FAKTA

Det här är "Talang"

Formatet som ursprungligen kommer från ”America's Got Talent” och ”Britain's Got Talent” sändes i en svensk version första gången 2007. I programmet får tävlingsdeltagarna visa upp sina talanger, allt från operasång till dans- och maginummer. Vinnaren kommer att få en miljon kronor.

”Talang Sverige 2014” börjar sändas våren 2014.