Håkan slagen av "Morden i Midsomer"

Håkan Hellström hade inte en chans mot gänget i "Morden i Midsomer”.
TV

Håkan Hellström hyllades med en heltimme i SVT efter "Allsång på Skansen".

Men tv-tittarna verkade ha hållit sig ute i solen i stället.

Gårdagens "Allsång på Skansen" lockade 1,6 miljoner tittare.

Men långt ifrån alla stannade kvar framför tv:n. Bara 993 000 tittare såg efterföljande hyllningsprogrammet "Allsångsscenen är din: Håkan Hellström" som började klockan 21.

"Morden i Midsomer", som flyttades fram en timme på grund av Hellström-konserten, lockade fler. Den brittiska deckarserien sågs av 1,072 miljoner tittare.

Susanna Jacobsson, projektledare på "Allsång på Skansen", tror att det fina vädret inverkade på tittarsiffrorna – men är ändå nöjd.

– Med vädret som var känns det jätteroligt att 1,6 miljoner tittar på "Allsång på Skansen" och att nästan en miljon sitter kvar och ser Håkan i stället för att grilla eller dricka rosé. Vi är jättenöjda med de siffrorna, säger hon.

Håkan Hellström drog dock en storpublik till Skansen. Nästan 26 000 personer såg hans extrakonsert på Sollidenscenen, vilket är den högsta publiksiffran på Skansen på sju år.

Förra året var det Tomas Ledin som fick en timme direkt efter "Allsång på Skansen". Då sågs Allsången av 1,570 miljoner tittare medan Ledin-konserten fick nästan 1,2 miljoner personer att rata sommarkvällen för tv-soffan.

– För just "Allsång på Skansen" brukar tittarsiffrorna börja högt och gå ner. Det är väldigt avhängt på om folk åker bort när de får semester eller om det är fint väder till exempel. Tomas Ledin var med i program fem, Håkan Hellström i program tre. Att jämföra är jättesvårt, säger Susanna Jacobsson.