Mannerström: ’Ta in en tjej i juryn’

TV4 nära att utse Morbergs ersättare i ”Mästerkocken”

1 av 2 | Foto: THOMAS JOHANSSON
Nöjesbladet berättade i går att Per Morberg hoppar av ”Sveriges mästerkock” på TV4. Alexandra Zazzi säger sig vara villig att ersätta honom i juryn.
TV

Jakten på Per Morbergs ersättare i ”Sveriges ­mästerkock” ­närmar sig sitt slut.

Enligt Leif Mannerström är ­flera kvinnliga tv-­kockar ­högaktuella för programmet.

- Det är definitivt dags för en tjej i juryn. Det får gärna bli jag, säger ­Alexandra Zazzi.

Juryns alfahanne har valt att hoppa av ”Sveriges ­mästerkock”.

Nu uppges TV4 vara i slutskedet att hitta Per Morbergs, 53, ­ersättare - och det kan mycket väl bli en kvinna som tar hans plats.

- Det finns fem, sex stycken som vi fortfarande hoppas på, både män och kvinnor. Ingen av de gamla tävlande. Vi måste ha proffs med lång erfarenhet och med bra meriter, säger ­jurymedlemmen Leif Mannerström, 73.

Enligt Mannerström är tre av kockarna som TV4 siktat in sig på Malin ­Söderström, 44, Alexandra Zazzi, 47, och Karin Fransson, 62.

”Viktigt med kemi”

- Karin hade inte tid och tackade nej. Men både Alexandra och Malin, som båda är utmärkta kockar, har varit med i diskussionerna och är aktuella. Det vore väldigt trevligt med en kvinnlig jurymedlem, men det absolut viktigaste är personens kompetens och att kemin är rätt, säger han.

Alexandra Zazzi säger att hon inte fått någon officiell förfrågan.

- Det är grymt smickrande om jag är med i diskussionerna. Jag är absolut ­intresserad om jag får frågan. Det måste bli en tjej, det är definitivt dags för det. Och det får gärna bli jag, säger hon och skrattar.

”Ser inte på tv”

Per Morberg slutade för att ägna mer tid åt filmarbete. Han kan inte tänka sig ställa upp på något liknande program igen, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

- Så länge jag kan över­leva, ­genom annat, gör jag det, skriver han.

Vem vill du se som din ­efterträdare?

- Ingen! Jag ser inte på tv.

Matilda Snöwall, genrechef för reality och livsstil på TV4, vill inte kommentera de ­aktuella namnen.

ARTIKELN HANDLAR OM