Rikard Wolff: ”Jag börjar att må bättre nu”

”Allsångs”-aktuelle Rikard Wolff om sin sjukdom och längtan efter kärlek

1 av 2
svår tidRikard Wolff, 55, har en tung vinter bakom sig där kylan gjort att symptomen av hans sjukdom blivit värre. Men i takt med sommaren har hälsan blivit bättre och önskan efter kärlek har kommit tillbaka. ”Jag längtar efter att ha en människa vid min sida”, säger Rikard Wolff.Foto
TV

Hälsan kom med sommaren.

Och med hälsan kom längtan efter kärleken för Rikard Wolff.

- Relationer hamnar i skymundan när man inte är frisk, säger ”Allsångs”-aktuelle Rikard Wolff.

Rikard Wolff, 55, har en tung vinter bakom sig.

Kylan gör att symptomen av hans sjukdom, lungemfysem, blir värre.

Men nu skiner solen rakt på honom där han sitter på en uteservering i Kungsträdgården.

- Med en sådan här lång vinter som vi hade så blir det jättejobbigt, när det aldrig blir plusgrader. Men nu mår jag bättre, jag använder sommaren åt att samla kraft för att klara vintern.

Han kallar det en kamp.

- Har man ett hälsoproblem kommer det alltid först. För inget annat fungerar om inte kroppen funkar. Men när man blir frisk då kommer alla andra behov, säger han och fortsätter:

’Hälsan först’

- Till och med det som varit mitt livs huvudämne, kärleksrelationer, hamnar i skymundan när man inte är frisk. Jag är ju också förälder, jag måste klara av att leva ett liv med barn. Hälsan kommer först, sedan mitt barn och därefter kärleken.

Har en stor längtan

Även om Wolff säger att han ”ständigt är förälskad” var det länge sedan han hade ett längre förhållande.

- Det är klart att jag längtar efter att ha en människa vid min sida. Och efter att jag levt ensam under en lång tid så är den längtan väldigt stor.

Han kallar det skämtsamt ”55-årsboosten”.

2013 har Rikard Wolff fått göra precis allt han velat - och lite till. Från roller på Stadsteatern via Melodifestivalen, till nytt album i slutet av augusti, konserter och eventuellt en filmroll i vinter.

Skrev en låt

I kväll är det dags för ”Allsång på Skansen” där han framför ”Röda luftballong”, en låt som Danny Saucedo skrivit.

Danny och Rikard träffades under inspelningarna av ”Mia på Grötö” och fastnade för varandra direkt.

”Vi borde göra någonting tillsammans”, bestämde de.

Tre dagar senare hade Wolff en låt från Danny i sin mejlbox.

- Han hade lämnat fyra rader tomma och skrev ”du kan väl fylla i de här”. Så jag bidrog med det lilla, men resten har han gjort. Det är genuin genrekänsla i låten, fransk 60-talsschlager. Jag hade inte en susning om att han hade den ådran i sig.

FAKTA

Rikard Wolff

Ålder: 55. Bor: Lundagatan på Södermalm. Yrke: Skådespelare, sångare och författare. Familj: En dotter som han har delad vårdnad om med Stina Gardell. Inkomst: 451 300 kronor (taxeringsår 2011). Aktuell: I ”Allsång på Skansen” där han framför ”Röda luftballong” tillsammans med Danny Saucedo.

I kväll, 20.00

”Allsång på Skansen”