Ola Rapace i ny Thailand-serie

NÖJESBLADET AVSLÖJAR: ”Rollfiguren röker brass och har det skönt”

1 av 3 | Foto: Mikael Gustavsen och Robin Lorentz-Allard (MONTAGE)
Vill ha huvudrollen Nöjesbladet kan i dag avslöja att Ola Rapace är aktuell för en ny tv-serie som kommer att utspela sig i Thailand. ”Ola Rapace är intresserad av huvudrollen”, säger Lars Lundström på produktionsbolaget Matador.
TV

Ola Rapace kan bli brassrökande turistpolis – i TV4.

Han är högaktuell för en roll i en kommande tv-­serie som utspelar sig i Thailand.

– Han är inte den som passar i uniform direkt, säger producenten Lars Lundström.

Nöjesbladet kan avslöja att ”Tusenbröder”-för­fattaren Lars Lundström är på väg att göra ett nytt projekt med Ola Rapace.

”På flykt”

– Vi på Matador film håll­er på med en tv-serie för TV4 som ska utspela sig i Thailand. Vi har bra ­kontakt med fyran och Ola Rapace är intresserad av huvudrollen, säger Lars Lundström, på produktionsbolaget.

Serien handlar om den svenska turistpolisen i Thailand som hjälper den thailändska polisen. Rapace spelar en svensk man i övre 30-årsåldern som har levt ett bekymmerslöst liv i Thailand. Men han är på flykt från någonting i Sverige.

– Rollfiguren röker lite brass och har det skönt där tills det plötsligt ringer släktingar till honom och säger att dottern han inte tagit hand om blivit föräldralös. Nu ska hon komma till honom i Thailand och plötsligt måste han ta hand om en 15-årig tjej. Han måste ha något vettigt att göra och blir turistpolis, vilka han tidigare har föraktat. Han är inte den som passar i uniform direkt, ­säger Lars Lundström till Nöjesbladet.

Manusförfattarna Malin Lagerlöf (”Biblioteks­tjuven”, ”Miffo”) och Pia Gradvall (”Drottning­offret”) är kopplade till projektet, och ifall serien får finansiering spelas den in under 2014. Kriminal­dramats arbetsnamn är ”Paradispolisen”.

Thailand populärt

– Nu gäller det att få ihop ett bra pilotavsnitt. Projekt­et är i sin linda. Vi har ­inget rent och klart produktionsbeslut från fyran, men vi jobbar med detta och är ­engagerade i det, säger Lundström.

Flera svenska produktioner har sökt sig till Thailand de senaste åren, ”30 grader i februari” och kommande ”Prästen i paradiset”.

– Vi känner till projektet som är under utveckling hos Matador, mer än så kan vi tyvärr inte kommentera i nuläget, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Nöjesbladet har sökt Ola Rapace.

Olas karriär (i urval):

"Mördaren ljuger inte ensam” (2013).

”Skyfall” (2012).

”Odjuret” (2012).

”Stockholm-Båstad (2011).

”Svinalängorna” (2010).

”Tusenbröder” (2002–2007).

”Wallander” (2005–2006).

”Tillsammans” (2000).