Gina Dirawi och André Pops leder Kristallen

1 av 3 | Foto: Janne Danielsson
Dirawi och Pops leder tv-galan.
TV

Årets upplaga av Kristallen sänds i SVT. Nu är det klart att André Pops och Gina Dirawi får uppdraget att leda tv-prisgalan.

– Jag tror att vi kommer att komplettera varandra riktigt bra, säger André Pops.

Gina Dirawi och André Pops har båda stor erfarenhet av live-tv där allt kan hända - hon har lett Melodifestivalen de senaste två åren, han har varit programledare för "Vinterstudion" sedan 2007.

Nu ska de vara värdar för den direktsända tv-prisgalan Kristallen. Båda två tycker att det ska bli kul att få prova på något nytt.

”Galna idéer”

– Jag gillar att göra olika saker, man växer som programledare när man sätts i en ny miljö, säger Gina Dirawi.

De ser också fram emot att jobba med varandra.

– Gina är full av galna idéer så det kommer att bli väldigt roligt, säger André Pops.

Båda två har dessutom prisats på galan tidigare år - André Pops har utsetts till årets sport-tv-profil tre år i rad och Gina Dirawi fick i fjol priset för årets kvinnliga programledare.

Hoppas på priser

– Jag blev otroligt chockad och rörd, jag har aldrig sett mig själv som en som vinner priser. Det coola med just det priset var att det var folket som röstade och sådant går rakt in i hjärtat, säger Gina Dirawi.

Vad händer om ni vinner i år igen?

–  Då kommer vi bara att stå och vara malliga och prata om våra priser resten av kvällen. Nej, det går säkert bra och jag hoppas att det blir så, det skulle vara jättekul att få pris igen. Det är ju det som är charmen med en direktsänd gala, man vet inte riktigt vad som kommer att hända, säger André Pops.

Vilka som nominerats till årets upplaga av Kristallen avslöjas den 14 augusti. Prisgalan sänds sedan i SVT den 30 augusti.

FAKTA

Kristallen

Tv-priset Kristallen grundades 2005 av SVT och TV 4, samt TV 3:s och Kanal 5:s moderbolag och UR och Film- och tv-producenterna för att belöna det bästa inom svensk television. Det året hölls också galan för första gången.

Priser delas ut i 15 kategorier - vinnarna utses av en jury i tio av dessa. Hederspristagaren utses av Kristallens styrelse medan priserna för årets manliga respektive kvinnliga programledare, årets program och årets sport-tv-profil röstas fram av tittarna. De nominerade inför årets gala presenteras den 14 augusti.

Tv-kanalerna turas om att sända Kristallen. Årets gala, som hålls den 30 augusti, sänds i SVT 1 och leds av André Pops och Gina Dirawi.

ARTIKELN HANDLAR OM