Aftonbladet
Dagens namn: Emanuel
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / TV

The Hoff: - Jag vill göra film i Sverige

David Hasselhoff om sin svenska tv-show och skandalrykten: ”Jag får skiten att flyta”

Han ska göra en svensk tv-show.

Men det är inte nog för ­David Hasselhoff.

– Jag skulle älska att ­göra en svensk film.

David Hasselhoff, 61, valsar in på hotellsviten i Stockholm tio minuter försenad.

Han hade ett önskemål om att få byta outfit inför varje intervju under dagen – men schemat blev för tajt.

Valet föll till slut på en grå kostym och en skjorta med ett helt gäng uppknäppta knappar. Det matchar ”The Hoff” med ett välpudrat ­ansikte och brun-utan-sol-fläckiga händer.

”Vill gå undercover”

Under ett möte med Filip Hammar i Los Angeles fick ­Hasselhoff frågan om att leda en talkshow i Sverige. Han tackade ja utan tvekan.

– Filip förklarade att jag kan göra vad jag vill. Och jag vill ­inte komma in som Jay Leno eller Jonathan Ross, jag vill ­göra inslag ute på gatorna. Jag vill gå undercover, jag vill att det ska sjungas och dansas. Jag vill ­göra saker som aldrig visats på svensk tv förut.

Hasselhoff hävdar, som så många andra världsstjärnor, att han ”älskar Sverige”. Kärleks­affären började när han i fjol ­körde igenom landet under lyxbilsracet Gumball 3000.

– Vi var i Stockholm på väg till Helsingfors. Men på bensin­stationen fick jag problem, jag ­behövde min pinkod och kom inte ihåg den. Jag fick låna pengar av ett svenskt fan för att ha råd att tanka. Det här innebar att jag missade färjan. Och nästa ­färja skulle gå om två dagar så jag tänkte ”perfekt, jag utforskar Stockholm”.

Vad är det första du tänker på när du tänker på Sverige?

– Att människor är långa här. Jag är lång (193 cm, reds anm) och jag ser knappt människor som är kortare. Det skrämmer mig en aning.

Filip Hammar har sagt att din inställning numera är ”att ha så roligt som möjligt snarare än att tjäna en jävla massa pengar”.

– Det stämmer, jag har ­mina pengar på banken. Nu åker jag bara runt och gör det jag vill ­göra. Allt från att dyka med ­hajar i USA till att starta upp en resort på Bali.

Då innebär det att du får ­dåligt betalt för det här talkshow-giget?

– Haha, nej. De betalar mig. Det kallas showbusiness. Du vet, om du gör en bra show är det bra business. Om du gör en dålig show så ger det dig business.

När det stod klart att du skulle göra en talkshow kallade mångårige TV3-programledaren Robert Aschberg dig ”en skandalernas man”. Stämmer den beskrivningen in på dig tycker du?

– … det känns som att folk skriver sånt som de vill skriva om mig, för att det säljer mer än sanningen. Jag lever mitt liv som ­alla andra, och jag är glad och stolt över det. Jag har två döttrar som berättar sanningen för mig. Och ibland är sanningen inte den jag vill ­höra.

Du har ju varit jurymedlem i ”Britain’s got ­talent”. Hur skulle du ­döma din egen musik­karriär?

– Jag har under min karriär ­varit killen som fått ­skiten att flyta. Jag har fått citroner och gjort lemonad av det. Se på ”Knight rider”, det var en serie om en ­pratande bil. Jag menar: en PRATANDE BIL. Hur gör man det till en succé? I dag är det en legendarisk ­monstersuccé.

– Om jag skulle döma mig själv skulle jag säga ­”David ­Hasselhoff, du ser bra ut, du är i bra form, du sjunger ganska bra, men det du ­behöver är lite bra material att jobba med”.

”Cool, ruff och smutsig”

Vad händer efter din talkshow?

– Jag skulle älska att göra en svensk film. Jag såg den svenska versionen av ”The girl with the dragon tattoo” och älskade den. Medan den amerikanska versionen var glossy var den här cool, ruff och smutsig. En sådan typ av film vill jag göra. Det får bli min nästa grej. En svensk  film. Zandra Lundberg och David Hasselhoff.   Zandra Lundberg och David Hasselhoff.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet