Nina Persson vägrar ”Så mycket bättre”

1 av 4
TV

Nina Persson, 39, vägrar ”Så mycket bättre”.

Hon har fått frågan flera gånger - senast inför kommande säsong. Men svaret är alltid det samma.

– Jag har vänner med dåliga erfarenheter från programmet, säger hon

Nina Persson, 39, vägrar delta i TV4:s succéprogram ”Så mycket bättre”.

Stjärnan, känd från bandet The Cardigans och en framgångsrik solokarriär, säger att hon hört illavarslande saker om programmet.

– Jag har några vänner med olika erfarenheter. Någon hade så dålig erfarenhet att jag liksom "åh, vad skönt att jag tackat nej". Sedan har jag också träffat några som varit med och tyckt att det var fantastiskt. Så jag har funderat på det, men kommit fram till ett "nej", säger hon.

Nina Persson avslöjar att hon fått förfrågan om att medverka vid ett flertal tillfällen. Senast inför den kommande säsongen.

– Jag har precis tackat nej - i år igen. Jag vet hur bra det gått med karriären för dem som varit med och hur bra exponering det är, men det är för mycket på en gång.

Nina Persson vänder sig i synnerhet mot upplägget av programmet.

– Dels så tycker jag bara att själva formatet, jag skulle inte fixa det. Otroligt ansträngande att ha kameror hela tiden och jag har förstått också att det är väldigt påfrestande, men roligt. Och så sker det på somrarna och jag vill spela då.

Enligt Nina Persson är det just pressen av tv-kamerorna och alla förväntningar som får henne att avstå.

– Jag fixar det inte, eftersom man också ska vara social och sitta och vara spontan. Nu har jag väl förstått att det inte är så spontant ändå, och jag träffar gärna de här människorna utan kameror.

ARTIKELN HANDLAR OM