Han skar av sig en bit av fingret i TV4

1 av 8
TV

Han skulle hacka paprika.

I stället skar han av sig en bit av fingret.

– Det blev så pass djupt att de kollade så att det inte gått in i benet, säger Anders Östblom, 45.

Under inspelningarna av kvällens avsnitt av ”Sveriges Mästerkock” skedde det som inte får hända.

Anders Östblom, 45, skar av sig en bit av fingret.

– Jag är grym på att hacka paprika, och så var de där för att filma så jag skulle hacka ännu snabbare. Kniven gick in under nageln så både nageln och det som är under den försvann, säger han.

I programmet går det att se hur fingret är bandagerat, men själva olyckan klipptes bort av TV4.

– De har ju otroligt mycket material och jag var inte så dramatisk med det. Det finns andra som brukar som brukar stå för den ”drama queen”-grejen, säger Anders.

Vad tänkte du när du skar dig?

– Jag märkte liksom inget, utan såg att det var en liten blodfläck och gick för att bli omplåstrad. När jag kom tillbaka låg ju liksom nageln kvar där, så jag slängde den i soporna.

Åkte till akuten

På kvällen fick Anders åka till akutmottagningen för att låta läkare se över fingret.

– Det blev så pass djupt att de fick kolla så att det inte gått in i benet, det hade det inte gjort. Däremot tappade jag känseln i fingret, vilket i och för sig var bra för att det inte gjorde ont, men fingret blev svårt att använda.

Hur det sedan gick med fingret ägnade han ingen större oro åt.

– Nä, det var bara att köra på. Det var väl mer att man var orolig för att vad som skulle komma i framtida utmaningar, att jag skulle bli lite vingklippt. I början hade jag ett ganska rejält bandage och det är inget man till exempel vill hålla på och gegga i räkor med eller så.

Hur är fingret i dag?

– Det tog några veckor för det att växa upp igen, och tog ett tag innan jag fick tillbaka känseln, men nu är det bra i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM