Bråket du inte fick se i Mästerkocken

Vrede mot Monika Hallberg efter köksattacken i TV4

1 av 7
Först attackerar Monika Hallberg lagkamraten Jane Vega de Rosa. Sedan tar hon åt sig äran för lagets vinst.
TV

Först attackerar Monika Hallberg lagkamraten Jane Vega de Rosa. Sedan tar hon åt sig äran för lagets vinst.

När kamerorna slocknat i ”Sveriges mästerkock” fortsatte bråket.

– Hur kan man vara över 50 år och inte inse att när det är en lagtävling så är tävlar man som grupp, säger Markiz Talhaoui.

I gårdagens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” hettar det till när röda laget ska laga brunch. Jane Veiga da Rosa, 46, erbjuder sig att servera men lagledaren Monika Hallberg, 52, säger att hennes kläder är för avslöjande och förbjuder henne att presentera maten för gästerna. Hon kallar också Jane för ”flamsig”.

Grälet skapade genast dålig stämning i köket och Markiz Talhaoui, 27, fick anstränga sig för att inte ilska till. När det röda laget sedan tar hem segern utbrister Monika:

– Jag är så glad att jag tog hem det här.

Kommentaren blev droppen som fick bägaren att rinna över för Markiz. Men hon ville inte säga något under tävlingens gång för att inte dra ner stämningen mer.

– Det kryper i magen på mig när jag tänker på att hon sa så, säger Markiz.

”Inte meningen att vara elak”

När inspelningarna var avslutade tog hon Monika åt sidan.

– Jag sa att det hon gjorde mot Jane är under all kritik och att en ledare ska få gruppen att känna sig bekväma så att de kan göra ett så bra jobb som möjligt. Det hon gör när hon attackerar Jane är mobbning, jag tycker inte att det är okej, säger hon och fortsätter:

– Hur kan man vara över 50 år och inte inse att när det är en lagtävling så är tävlar man som grupp? Hon kan inte leda folk alls, det var otroligt dåligt.

Monika Hallberg säger att det var nerverna som gjorde att det gick hett till.

– Jag gjorde ett personligt påhopp på Jane och hennes klädsel, det var absolut inte meningen att säga något elakt. Jag bad om ursäkt direkt efteråt och vi redde ut det, säger hon.

”Det får stå för henne”

Monika minns inte att hon uttryckt sig som att hon ensam tagit hem segern.

– Det var kanske felformulerat av mig, det har jag inte ens tänkt på. Det är klart att det vi tillsammans som lag som tog hem det. Men jag var lageldare så jag var glad över att jag lyckats få laget att ta hem vinsten.

Konfrontationen med Markiz vill hon inte säga något om.

– Det får stå för henne. Det kommenterar jag inte.

Jane försökte att inte bli arg för Monikas kommentar eftersom hon inte ville förstöra för laget.

– Man kan inte laga mat med ilska i hjärtat. Markiz blev förbaskad på henne och tog tag i det. Tack vare henne så eskalerade det inte. Hade Monika fortsatt på den nivån hade hon fått lite sötpotatismos på sig.

ARTIKELN HANDLAR OM