Höglund var nära döden – får revanschen i kväll

Elisabet Höglund: ”När man varit nära döden känns det här som en revansch”

1 av 2 | Foto: SVT
KOM TILLBAKA Elisabet Höglund var tidigare svårt sjuk i cancer. ”För bara två år sedan var allting svart och jag var på väg att dö”, säger hon.
TV

Livet med sjukdomen var nattsvart för Elisabet Höglund.

Nu ser hon finalen av ”På spåret” som ett mirakel.

– När man har varit nära döden känns det här som en revansch, säger hon.

När SVT anordnade testinspelningar av ”På spåret” för att ta fram nya lagkonstellationer föstes Elisabet Höglund, 69, och Jesper Rönndahl, 34, ihop.

I kväll tävlar de mot ­Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl i finalen. Att ta sig så långt känns som en revansch för Elisabet Höglund.

”Fantastisk kemi”

– Jag har några jobbiga år bakom mig. Efter att ha ­varit svårt sjuk i cancer och haft en fruktansvärd infektion i magen känns det här som att få upprättelse. För bara två år sedan var allting svart och jag var på väg att dö ­efter en akut­operation, ­säger hon till Nöjesbladet.

Framgångarna i ”På spåret” känns därför om ”Guds ingripande”, berättar Elisabet Höglund, och tackar andra laghalvan Jesper Rönndahl för det.

– Det var en fantastisk ­kemi mellan oss, Jesper är en så härlig kille. Efter prov­inspelningarna möttes vi upp och fikade på stan. ­Sedan hjälpte jag Jesper att välja ut tv-kläder. Jag rekommenderade fluga, och han höll med, ­säger hon.

”Helt osannolikt”

Jesper Rönndahl är beredd att besvara kärleksförklaringen.

– Elisabet är kunnig, ­rolig och snabb. Det var bara roligt från början till slut, säger han.

Oavsett hur det går i finalen bangar laget inte att ställa upp i ”På spåret” igen.

– Jag trodde inte att vi skulle klara en enda fråga i den här tävlingen. Att gå till final känns helt osannolikt. Vår styrka är att vi gillar varandra och är inställda på att ha roligt. Nu hoppas jag att vi får vara med igen, det här kanske ger spin-off-effekter, säger Elisabet Höglund.

ARTIKELN HANDLAR OM