Så här hade succéserien ”Vänner” kunnat se ut

1 av 8 | Foto: CHARGETSEX
Elizabeth Berkley i ”Showgirls”.
TV

Jon Cryer från ”2 och 1/2 män” som Chandler?

Eller Eric McCormack från ”Will and Grace” som Ross?

Så kunde den klassiska serien ”Vänner” sett ut – om ödet velat annorlunda.

Den amerikanska komediserien ”Vänner” har en blytung plats i tv-historien.

Manhattan-kompisarna Ross, Rachel, Chandler, Joey, Phoebe och Monica är fortfarande älskade av miljoner fans runt om i världen.

Och skådespelarena som gestaltade karaktärerna är för alltid förknippade med sina stora roller.

Förstavalet: Tea Leoni

Men, oj, så annorlunda allt hade kunnat vara.

När serien fortfarande var i sin linda var till exempel skådespelaren Tea Leoni produktionens förstaval att spela Rachel, en roll som senare tillföll Jennifer Aniston.

Elizabeth Berkley, känd för sin nakendans i ”Showgirls”, ska också ha varit aktuell för rollen, enligt contactmusic.com.

Leah Rimini, kanske mest känd från serien ”Kungen av Queens”, ska ha varit nära att haffa rollen som Monica Geller, till slut spelad av Courtney Cox. Och ”Will and Grace”-stjärnan Eric McCormack var nära att knipa rollen som hennes bror, Ross, som senare blivit synonym med skådespelaren David Schwimmer.

Förlorade desperat jakt

Jon Cryer från ”2 och 1/2 män” var på desperat jakt efter rollen som Chandler, men fick ge sig i konkurrens med Matthew Perry.

Hank Azaria, som gör en rad röster i den tecknade kultserien ”The Simpsons”, ska ha försökt lägga vantarna på rollen som Joey, spelad av Matt Le Blanc, men fick till slut nöja sig med sporadiska inhopp som Phoebes fumliga pojkvän David.

Så, då är frågan – hade serien varit sämre om provfilmningarna gått bättre för gänget ovan?

ARTIKELN HANDLAR OM