Britt Eklands dotter erbjöds roll i Exorcisten

Avslöjar allt i nya ”The Eklands”

1 av 3
TV

Britt Eklands dotter Victoria kunde fått den ikoniska rollen som den besatta flickan i Exorcisten.

Men Britt sa nej.

Detta berättar hon i nya tv-serien ”The Eklands”.

I premiärprogrammet berättar hon att filmens regissör, William Friedkin, som hon jobbade tillsammans med i komedin i ”Razzia på Minsky's”, ville ha Britts dotter Victoria i rollen som Regan i kultklassikern Exorcisten.

Men det ville dock inte Britt.

– Den rollen när huvudet bara går runt, runt och hon bara spyr... ganska läskig roll tycker jag, säger hon i programmet.

Som bekant blev det ju i stället Linda Blair som till slut fick rollen.

Victoria är dotter (född 1965) till Britt Ekland och brittiske komikern Peter Sellers som gifte sig år 1964, bara 10 dagar efter att de först träffades. Fyra år senare skiljdes de.

Kämpade för uppmärksamhet

Victorias liv har länge kantats av alkohol och droger. År 2009 deltog hon i reality-serien ”Rehab”, för att få bukt med problemen.

Britt och Victoria har genom åren haft ett väldigt komplicerat förhållande till varandra. Som barn hade hon svårt att få hennes uppmärksamhet.

– Jag hade en professionell sminkör, frisör och snygga kläder men min mamma tittade inte ens på mig. Jag ville skaka om henne och säga; Hallå se mig! Hela mitt liv har hon sagt ”du har för stor mage” eller ”din rumpa är för stor”. Det är så jag har blivit uppfostrad. Att alltid vara professionell, säger hon till P4 Extra.

På äldre dagar ska dock relationen förbättrats.

– Jag hade ingen kontakt med henne under de oroliga åren men nu kan jag prata med henne om allt. Jag är vuxen och jag är min egen person men vi är nära varandra, säger hon.

Har två barn till

Peter Sellers dog år 1980, 54 år gammal, efter en hjärtattack.

Britt Ekland har också barnen Nic (född 1973) med skivproducenten Lou Adler och Thomas Jefferson (född 1988) med rocktrummisen Slim Jim Phantom.

Programmet ”The Eklands” har premiär i kväll klockan 21.00 på TV3.

ARTIKELN HANDLAR OM