Johan T Karlsson i Familjen är klar för ”Så mycket bättre”

Nu är årets uppställning i TV4-succén klar

1 av 6 | Foto: LASSE ALLARD
Johan T Karlsson i ”Familjen”.
TV

Nu är det klart.

Sista ”Så mycket bättre”-namnet är släppt.

Det blir Johan T Karlsson från Familjen, som gör resten av artisterna sällskap på Gotland.

– Jag är livrädd och jävligt peppad, säger han.

Kvoten är fylld.

Johan T Karlsson, 38, mer känd som elektropopakten ”Familjen” är klar för TV4:s ”Så mycket bättre”.

Nytillskottet för med sig nytt musikblod till skaran bestående av Orup, Ola Salo, Amanda Jenssen, Carola Häggkvist, Kajsa Grytt och Love Antell.

– Jag tror att det kommer att bli jävligt kul. Jag har pratat med Titiyo och Agnes, och de säger att det är roligt, säger Johan T Karlsson.

”Det är svettigt”

Love Antell, 33, blev klar för programmet så sent som i går. I en ”Psycho”-inspirerad video länkad från TV4:s Facebooksida sjunger han i duschen på hitlåten ”Det snurrar i min skalle”, och avslöjar därmed att Johan T Karlsson är med.

Familjen belönades med en grammis för musikvideon till låten 2007.

– Jag och Love Antell blev klara sist, så nu har jag bara några veckor på mig att göra sex jävligt grymma låtversioner. Det är svettigt, säger Johan T Karlsson.

Känner varandra

Han säger att han känner Love Antell sedan tidigare. De har jämnåriga barn och har lärt känna varandra i en lekpark söder om Stockholm där både brukar hänga.

– Orup och Carola har man ju växt upp till. Amanda Jenssen har jag hört lite och Ola Salo har jag träffat på en del festivaler. Han är skön. Kajsa Grytt har jag nog minst relation till, säger Johan T Karlsson.

Hur kommer ni att fungera som grupp?

– Jag tror att det kommer att blir jävligt bra. Jag blev förvånad över att det är ganska mycket indie. Jag, Love och Kajsa Grytt är, om man ska vara lite krass, kanske inte jättestora namn. Men det är en bra sammansättning tycker jag.

Vem vill du ska tolka vilken av dina låtar?

– Det vore roligt om Carola gjorde ”Snurrar i min skalle”.

”Känns modern och fräsch”

Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”, säger att produktionen även till tidigare säsonger har funderat på att ta in en artist från Johan T Karlssons genre.

– Vi tycker att Johan har en jättecool och bra katalog. Den känns modern och fräsh. Det är kul att få in lite elektropop, eftersom vi inte har haft det tidigare, säger han.

I tre av fyra tidigare säsonger har en hiphop-artist funnits med i gruppen. I år blir det hiphop-fattigt på Gotland.

– Johan T Karlsson gör kontemporär musik, det är inte istället för hiphop, men vi försöker ta in lite nyare och yngre artister och inte bara blicka bakåt, säger Martin Nygren.

ARTIKELN HANDLAR OM