Lars Frölander: ”Det var något som inte stämde”

Kollapsade fullständigt i grenen – tror att det var fel på bollen

1 av 3
TV

Han hade vunnit allting tidigare i "Mästarnas mästare" i SVT.

Men Lars Frölander kollapsade fullständigt i grenen Sisyfos och missade finalen - nu tror han att det kan ha varit fel på bollen.

– Det var något som inte stämde, säger han till Nöjesbladet.

Simmaren Lars Frölander, 39, hade tagit hem segern i program efter program. 

Men när det efter söndagens avsnitt stod klart att han missade finalen var de andra deltagarna närmast chockade.

– Det var väldigt oväntat, han har ju verkligen dominerat hela vägen. Jag blev faktiskt ledsen för att han åkte ut. Det kändes som om han förtjänade en plats i finalen, säger Anna Laurell, 34, som tillsammans med Thomas Ravelli, 54, gick vidare till finalen.

”Jäkligt dåligt grepp”

Samtidigt kritiserar deltagarna nu flera av tävlingarna i programmet.

I gripkraft som gick ut på att hänga så länge som möjligt från en ställning hade SVT meddelat att stängerna skulle förses med tejp med fäste – men i stället hade stängerna vanlig eltejp.

– Då blir det ju jäkligt dåligt grepp, speciellt när du börjar få lite handsvett efter någon minut, säger Lars Frölander som kom sist i tävlingen.

Deltagarna fick heller inte byta grepp – då skulle de diskas.

– Det borde de göra om till nästan gång. Man halkade ju, Lasse är ju bra på det där egentligen. Blir du trött i händerna så blir du ju trött i händerna och då spelar det egentligen ingen roll att du ändrar händerna, säger Anna Laurell.

Bollen var mjuk

Även i tävlingen Sisyfos, där deltagarna rullar tunga bollar framför sig upp och ner för en slänt, kom simmaren oväntat sist, långt efter de andra.

Själv trodde han att han skulle vara med och slåss om segern.

– Men jag var ju totalt demolerad. Jag fick verkligen hitta inre krafter för att komma i mål, jag var fruktansvärt trött. Jag hade inte en gnutta kvar över huvud taget, säger han.

Efter att han åkt ut väcktes tankarna om att det var något fel på hans boll.

– Jag upplevde att min boll var väldigt mjuk. Då blir den ju också väldigt platt mot marken, det blir lite som att cykla med lite luft och då blir det ju tungt. Jag fick aldrig någon rull på den som jag upplevde att de andra fick mycket lättare, säger han.

Han tog aldrig upp sin fundering med SVT.

– Nej, man var så inne i tävlingen och bara bet ihop och körde. Men efteråt kände jag att fasen, det var något som inte stämde, säger han.

Hur känns det att det här kan ha påverkat utgången?

– Jag hoppas ju att det var så, för jag vill gärna veta varför jag var så dålig. Sen att jag åkte ut eller inte det gör inte så mycket förutom att det så klart hade varit jäkligt kul att gå vidare, säger han.

”En sak som dykt upp”

Anders Wistbacka, projektledare på SVT, menar att reglerna i gripkraft kan ändras till nästa säsong.

– Vi utvärderar tävlingarna efter varje säsong och det där är en sak som dykt upp, säger han.

Men att Lars Frölander hade fel på sin boll menar han inte stämmer. Bollarna provrullas också innan start.

– Jag kan säga här och nu att han har fel. Jag hävdar att de hade exakt samma bollar, sen har tjejerna lättare bollar, annars är det ingen skillnad, säger han.