”Var så nervös för att stanna under vattnet”

Frölanders skräck i ”Mästarnas mästare”

1 av 2 | Foto: SVT
TV

Deltagarna skulle hålla andan så länge som möjligt under vattnet.

För storfavoriten Lars Frölander blev det en extra press.

– Han var så nervös för att stanna under vattnet, säger Thomas Ravelli.

Han är en av Sveriges absolut bästa simmare genom alla tider.

Men när deltagarna i "Mästarnas mästare" i SVT i kväll ska hålla andan under vattnet får Lars Frölander, 39, stora skälvan.

– Eftersom det är mitt element så är det ju klart att man känner mer press att prestera bra, säger han till Nöjesbladet.

Stöttade varandra

Thomas Ravelli, 54, fick försöka lugna ner honom.

– Han var så nervös för att stanna under vattnet. Jag var framme och pratade med honom flera gånger och sa "lugn nu". Och han bara "tänk om jag gör bort mig på det här, jag som är simmare". Han var jättestressad och hade jättehög puls som han försökte få ner, säger Ravelli.

Lars Frölander var först ut i tävlingen, för att verkligen försöka få ner pulsen begärde han att få vänta lite med att gå ner i vattnet.

– Jag hade inte så mycket tid heller innan så jag frågade om jag fick någon minut extra för att samla mig, och det fick jag. Jag lade mig ner och försökte slappna av och inte tänka på tävlingsmomentet, säger han.

Han menar att deltagarna stöttade varandra.

– Vi försökte lugna varandra, säger han.

”Största utmaningen”

Det svåraste var enligt honom att slå bort adrenalinpåslaget som automatiskt kommer vid tävling.

– När man tävlar i simning så vill man ju ha adrenalinet och att pulsen ska gå igång, men i en sån här tävling är det ju tvärtom, här vill du bara bli lugn och cool och slappna av, det var det som var den största utmaningen, säger han.