George Clooney klar – för ”Downton Abbey”

George Clooney spelar gäst på bröllop i ett specialavsnitt

1 av 5
Highclere Castle är seriens Downton Abbey.
TV

George Clooney är klar för ”Downton Abbey”.

Filmstjärnan kommer att ses i ett specialavsnitt av ­succéserien.

– Det är den största stunden i ”Downtons” historia, säger en källa till The Sun.

George Clooney, 53, har gjort succéfilmer som ”O brother, where art thou?”, ”Ocean’s eleven”-serien och ”Fantastic mr Fox”. Nu kliver han även in i tv-succén ”Downton Abbey”, avslöjar The Sun. Hollywoodstjärnan ska spela en amerikan som besöker ett bröllop på det viktorianska slottet i ett specialavsnitt som kommer att sändas under en välgörenhetskväll på brittiska ITV.

– Det är den största stunden i ”Downtons” historia, som ­visar att den nu är den största dramaserien i världen, säger en källa till den brittiska tidningen.

”Han skämtade”

Bakom gästspelet ligger slottets greve själv. Hugh Bonneville, 50, som spelar Lord Grantham i serien, blev god vän med George Clooney när de spelade mot varandra i filmen ”The ­monuments men”, som hade svensk biopremiär tidigare i år.

– Han skämtade om tanken på att få en roll så Hugh hjälpte till att sätta hjulen i rullning, säger källan.

”Svor tystnadslöfte”

Clooney besökte redan i ­våras ”Downton”-slottet Highclere Castle i Oxfordshire. Han kom med fästmön Amal Alamuddin, 36, som är ett ”Downton”-fan. Det ryktades att paret funderade på att gifta sig där i september. I själva verket ska Clooney då ha spelat in sin roll i kostym­dramat. ”Gravity”-stjärnan ska ha varit väldigt mån om att hålla sitt gästspel hemligt.

– Alla andra skådisar har svurit ett tystnadslöfte. Det är otroligt att det tagit fyra månader för någon att få reda på det, ­säger källan.

– George Clooney kommer att göra ”Downton Abbey” till ännu mer av ett fenomen. Ingen kan riktigt fatta att detta har hänt.