Nöjesbladet avslöjar: De möts i ”På spåret”

Bland årets deltagare finns en partiledare och en rappare

1 av 7 | Foto: BO HÅKANSSON/SVT
Fredrik Lindström och Kristian Luuk i SVT:s ”På Spåret”.
TV

I höst tuffar SVT-succén ”På spåret” vidare.

Redan nu kan Nöjesbladet avslöja sex deltagare, bland andra Timbuktu – och en nervös KG Hammar.

– Hela hösten har jag ångrat att jag sa ja, säger han till Nöjesbladet.

Tuut-tuut!

Nu kan Nöjesbladet avslöja sex av årets deltagare i ”På spåret” – som tävlar i samma grupp.

Radioprofilen Martina Thun, 41, slår sig återigen i lag med fysikern Ulf Danielsson, 50.

Feministiskt initiativs partiledare Gudryn Schyman, 66, bildar par med tidigare ärkebiskopen KG Hammar, 71.

Och Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård, 36, sätter sig i kupén med ingen mindre än artisten Timbuktu, 39.

"Jason ÄR På Spåret, tänker jag. Växer man upp i Lund får man riven nationalencyklopedi i filen i stället för Start!, och efter ett liv av turnerande förutsätter jag att han kan varenda kobbe, planta och jordmån i världen. Det kommer han behöva för jag tänker fokusera på det andra. Att dra, på tio poäng varje gång. Sen får han svara" skriver Lina Thomsgård i ett mejl till Nöjesbladet.

”Är en tvättäkta plugghäst”

Sina egna kunskaper inför tävlingen beskriver hon som ”otroligt fluktuerande”.

”Jag är en tvättäkta plugghäst men årtal är jag tillexempel fullkomligt hopplös på. Jag kan bli osäker på var Danmark börjar och slutar, men minnas vad skumgrädden ovanpå deras glasstrutar heter, guf, och hur man tillagar den. Dessutom har jag läst snart sett vartenda ord som skrivits på Twitter sen tidernas begynnelse, varvat hela alltet, och det borde ju ha gett något”, skriver hon.

Schyman: ”Är en riktig tågkramare”

Gudrun Schyman och KG Hammar brukar mötas på stranden på Österlen, så de är inte helt obekanta. Redan förra året fick de frågan om att delta, men det var alltså i år det klaffade.

– Jag tycker ju att ”På spåret” är jätteroligt att sitta i soffan och titta på och tävla med. Men det förstår man ju att det är jätteannorlunda att sitta i buren. Hela hösten har jag ångrat att jag sa ja, säger KG Hammar till Nöjesbladet och skrattar.

Gudrun Schyman känner sig lite osäker inför tävlingen, eftersom hon är en person som fokuserar mer på framtiden än historiska kunskaper. Men hon har bra koll på samhällsutvecklingen de senaste 40 åren.

Och miljön är perfekt för någon som varit på valturné.

– Jag känner mig i alla fall bekväm med omständigheterna, jag gillar ju tåg. Tåget har varit min arbetsplats under den här perioden, det är de timmar jag har haft för administrativt arbete. Jag är en riktig tågkramare, säger hon.