Producenten om döda ”Simpsons”-karaktären

Spoiler: Han dör i säsongspremiären

1 av 3 | Foto: FOX BROADCASTING
Karaktären ”Krusty the Clown” i Simpsons.
TV

Vila i frid, kära ”Simpsons”-karaktär.

Men alla borde ha förstått att du skulle dö, enligt producenten Al Jean.

– Folk tog något som inte ska vara en svår nöt att knäcka, och slog knut på sig själva totalt, säger han till The Hollywood Reporter.

Nu har ”The simpsons”-karaktären Hyman Krustofsky fått säga tack och godnatt.

Clownen Krustys far är alltså den som dör i den tjugosjätte säsongspremiären – och producenten Al Jean tycker att tittarna borde ha kunnat räkna ut det på förhand.

– Hela grejen har varit rätt kul på så sätt att folk tog något som inte ska vara en svår nöt att knäcka, och slog knut på sig själva totalt och sen vägrade tro på det när någon gav dem sanningen, säger han till The Hollywood Reporter.

”Rätt bra ledtråd”

Han syftar på att avsnittets titel, ”A clown in the dumps”, gör det helt uppenbart vem som dör, eftersom det antyder att en clown kommer vara väldigt ledsen.

Men på internet trodde många att det var Krusty the clown som skulle lämna jordelivet.

– Jag gjorde en intervju där de frågade vilka avsnitt som var på gång och jag sa ”en karaktär dör och skådespelaren som spelade den karaktären vann en Emmy för det”, och det blev värsta huvudbryn. Folk över hela världen försökte och försöker fortfarande lösa mysteriet ... när vi döpte avsnittet sa vi att vi inte skulle leka: utan i stället ge det en titel som är en rätt bra ledtråd och då var folk helt: ”Ska ni döda Krusty?!”.

Homer inte i farozonen

Innan avsnittets titel släpptes var spekulationerna ännu vildare. Många trodde då Homer själv skulle trilla av pinn.

Men att Marge behöver sörja sin make är ingen risk, enligt Al Jean.

– Jag skulle bli av med jobbet på två sekunder om jag dödade Homer: ingenting kommer hända honom, lita på mig, säger han till The Hollywood Reporter och skrattar.

FAKTA

Fler karaktärer i ”Simpsons” som har dött

Bleeding Gum Murphy (avsnittet ”Round Springfield) – dödsorsaken oklar, men avlider på sjukhus.

Maude Flanders (”Alone again, natura-diddily”) – föll från läktare efter att ha blivit skjuten med en t-shirtkanon av misstag.

Edna Krabapple (”The man who grew too much”) – när röstskådespelaren Marcia Wallace dog 2013 valde ”Simpsons”-teamet att hylla henne i serien och samtidigt pensionera hennes karaktär Edna.

Mona Simpson (”Mona leaves-a”) – Homer försöker be sin mamma om ursäkt efter att ha avfärdat hennes försök till återförening, men hittar henne död i sin gungstol.

Amber Simpson (begravs i ”Jazzy in the pussycats”) – Homers Las Vegas-fru dör av en överdos på ett nöjesfält.