Succétränaren Mårten Nylén lämnar ”Biggest loser”

”Det är dags att göra något nytt”

1 av 2 | Foto: Veronica Kindblad
Mårten Nylén lämnar ”Biggest loser” och går över till Kanal 5.
TV

Han har varit med sedan starten.

Nu lämnar succétränaren Mårten Nylén ”Biggest loser” för Kanal 5:s nya satsning.

– Det är dags att göra något nytt, säger Mårten Nylén.

Mårten Nylén, 39, har bland annat tränat Joel Kinnaman, Petter, Marie Serneholt och Jessica Almenäs. Dessutom har han varit en av tränarna i ”Biggest loser” sedan starten i Sverige.

Nu, fyra säsonger senare, har han bestämt sig för att gå vidare.

– Jag har funderat mycket på det här. ”Biggest loser” är något som jag verkligen brunnit helhjärtat för. Men någonstans så måste man utvecklas vidare, säger han.

Gladiator tar över

Nu är det istället Mikael Hollsten, känd som Prime i TV4:s ”Gladiatorerna”, som tar över Mårtens roll i programmet.

– Jag känner inte Mikael, men hoppas verkligen att han går in helhjärtat i ”Biggest loser”, för det är vad programmet behöver. Tränare som kan jobba med helheten och som verkligen brinner för att hjälpa de här människorna. Jag tror det blir jättebra och önskar dem alla lycka till.

Är det helt över med ”Biggest loser” för din del?

– Det vill jag lämna osagt. Men just i år bestämde jag att jag ville satsa på andra grejer och gå in i mina nya projekt. Jag hoppas verkligen att det går bra med ”Biggest loser” i år för att det är ett fantastiskt projekt och det är människor som verkligen behöver hjälp, säger Mårten Nylén.

Går till kanal 5

Istället får vi snart se succétränaren i en annan tv-kanal. I slutet av januari ska Mårten Nylén vara expertkommentator och en av programledarna i Kanal 5:s nya satsning ”Ninja warrior”, ett program som gjort stor succé i USA.

– Jag skulle inte vilja kalla det för ett kanalbyte. Jag har fortfarande bra relation med TV4. ”Ninja warrior” dök upp och jag kände direkt att det var 100 procent Mårten. Jag har ju kallats för ”Coach Ninja” i många år. Det är ett program som passar mig som handen i handsken.

”Ninja Warrior” är en tävling som går ut på att försöka ta sig genom världens svåraste hinderbana. Endast tre personer har tidigare klarat hinderbanan.

– Jag har själv kört större delen av banan och den är verkligen svår, lovar Mårten Nylén.

Mårtens bästa träningstips

  Starta alltid utifrån dina egna förutsättningar i dag. Man måste utgå från var man står i dag och inte jämföra sig själv med hur man var för 10-15 år sedan. Man får ta det från ruta ett och utgå från sig själv.

Gör saker enkelt men effektivt. Många som jag stöter på gör det för svårt och då håller det inte i längden. Håll det enkelt och effektivt och ställa sig själv frågan vad man själv tycker är roligt och vad man vill uppnå.

Investera i din egen hälsa. Hälsan är allt vi har. Mår man dåligt eller blir sjuk kan man inte göra så mycket annat än att försöka bli frisk. Det är viktigt att investera i hälsan och värdera sig själv som man bör. Det är också viktigt att se över helheten. Det är så många som börjar träna mycket och försöker äta bra, men ändå inte ser resultaten. Men det finns fler faktorer, till exempel stress och sömn, som påverkar våra reslutat jättemycket.

Man behöver inte förändra allting. Om man sköter 80 procent bra och 20 procent lite mindre bra så kommer det troligtvis ändå bli bra.

Ta vara på tiden. Starta i dag. Jag brukar prata om ”i morgon-människan” som gärna skjuter upp allting till i morgon. Livet är för kort för att slösa bort det. Ta vara på tiden och använd den till saker du vill göra eller uppnå.

Starta positivt. Något jag alltid gör är att starta alla dagar med en positiv tanke och en positiv handling. Det är att skapa goda förutsättningar för en bra dag.

ARTIKELN HANDLAR OM