Här går pytonormen till attack

Linda Lindorff: Den har 200 huggtänder i sin käft

1 av 4
TV

Linda Lindorff ska fånga in en enorm pytonorm i Sydafrika.

Då slingrar den sig runt hennes ben - och släpper inte taget.

– Den attackerade och högg emot oss, säger programledaren.

Dramatiken utspelar sig under inspelningarna av ”Linda och djurens hjältar” där Linda Lindorff, 42, ska hjälpa en djurskötare att fånga in den stora pyton­ormen.

– Jag är väldigt fascinerad av ormar och har hållit i många genom åren. Men jag har aldrig någonsin mött en så stor och kraftfull orm som denna. Flera gånger skrek jag till för att den attackerade och högg mot oss. Även om jag vet att det inte är en giftig orm så är den ju så stor.

Klipper bort gråten

Linda Lindorff säger att hon blev helt paff över ormens styrka.

– En sådan pytonorm har ju ungefär 200 huggtänder i sin käft. När den biter tag så kan den få med sig ett helt köttstycke. När den sedan slingrade sig runt mitt ben så kom först handleden emellan så jag ropade att ’”shit, jag tror att han knäcker den”. Så puls fick jag ju och man blev lite andfådd och stressad.

Under programmet reser Lindorff till Sydafrika för att besöka människor som vigt sina liv åt att rädda djur. Hon berättar att det vid flera tillfällen blev väldigt känslosamt, särskilt när de spelade in det andra avsnittet som handlar mycket om noshörningar.

– Det så fruktansvärt sorgligt, obehagligt och fruktansvärt att jag gråter och bryter ihop på inspelningen. Tjuvjakten på noshörningarna är så brutal. Jag försökte vara stark men vid ett tillfälle bryter jag ihop och gråter så jag inte kan prata. Det klipper vi bort från programmet, säger hon.

Brutala scener

Så vi får inte se när du bryter ihop?

– Man får se mig gråta vid många tillfällen, men det största gråtet går inte att visa. Tittarna kan nog inte känslomässigt hänga med mig, för jag får veta så mycket mer än vad de får veta och jag får se bilder som vi inte kan visa i programmet. Det sänds klockan 20.00 och barn ska kunna titta på det. De värsta bilderna på de brutala scenerna där de har stympat djur kan man inte visa.

”Linda och djurens hjältar”, TV 4 20.00

ARTIKELN HANDLAR OM