Markoolios korvkupp i Sveriges Mästerkock – bakom ryggen på TV4

Överraskade juryn i TV4-programmet med finsk gryta

TV

Markoolio kuppade sig in i ”Sveriges mästerkock”.

Bakom ryggen på produktionen.

– Det var en glad överraskning, säger Clara Ytterborn, exekutiv producent.

Marko ”Markoolio” Lehtsosalo, 40, förvånade många när han dök upp på audition till ”Sveriges mästerkock” i TV4.

På Markoolios meny stod korvgryta tillagad efter gammalt finskt familjerecept.

– Jag blev så paff när han kom in! Korvgryta var väl kanske inte så himla lyckat, jag tror att han kan mycket mer, säger domaren Leif Mannerström, 74.

”Var en överraskning”

Det var Mannerströms domarkollega Markus Aujalay, 43, som utmanade Markoolio att ställa upp i programmet. Det berättar Clara Ytterborn, exekutiv producent för ”Sveriges mästerkock”.

– Markoolio är matlagningsintresserad och blev utmanad att ställa upp på audition i Sveriges mästerkock och det är verkligen superkul att han nappade och ville vara med i programmet, säger hon.

Men produktionen visste ingenting om artistens medverkan på förhand.

– För mig var det en glad överraskning att Markoolio dök upp i programmet men jag tycker att inslaget blev jättekul, säger Clara Ytterborn.

”Blev inte jätteförvånad”

Den enda som anade någon korvgryta signerad Lehtosalo var Markus Aujalay, som utfärdat utmaningen i radioprogrammet Rix Morron-zoo.

– Jag hade varit gäst i hans radioprogram några dagar innan och då kom det här på tal. Då bjöd han mig på mat i studion. Så jag visste om att han eventuell skulle dyka upp, så jag blev inte jätteförvånad, säger han.

Efter kuppen säger Leif Mannerström att han ändå hade kunnat vara beredd att ge Markoolio en chans i programmet.

– Han hade säkert inte vunnit den här tävlingen för de på slutet är fantastiska, men vi kunde ha haft med honom en eller två gånger till. Men det gick inte att få med honom på den där jäkla korvgrytan, inte ens om han uttalar den på finska! Säger han.